Kurti: HVALA EU! Da nije vas ne bi ovako lako ponižavali Srbe

0
Aljbin Kurti, Foto: Printscreen

Premijer privremenih institucija u Prištini Aljbin Kurti rekao je u razgovoru sa delegacijom EP da je operacija 13. oktobra predstavljala normalan rad policije

Kurti je tvrdio da je posao obavljen „profesionalno i prema zakonskim procedurama“.
Kako prenosi Kosovo online, evropski poslanici koje je predvodila predstavnica za Kosovo Viola fon Kramon, bili su zainteresovani za operaciju kosovske policije od 13. oktobra, a Kurti je preneo da je to bila operacija „protiv krijumčarenja i kriminala“ i da obuhvata 26 različitih lokacija na celoj teritoriji, od kojih pet u Severnoj Mitrovici.

Kurti je zahvalio delegaciji Evropskog parlamenta na spremnosti da prate izborni proces koji će biti održan sutra i izrazio očekivanje da će lokalni izbori u pokrajini proteći mirno.

Povodom interesovanja evroposlanika za razgovore sa Beogradom, Kurti je rekao da razgovori nemaju alternativu, ali je ponovio i da priznavanje nezavisnosti takozvanog Kosova od strane Srbije nema alternativu.

„U dijalogu u Briselu mi smo za novo poglavlje u normalizaciji odnosa između naše dve zemlje, gde nerešena pitanja rešavamo međusobnim priznavanjem“, dodao je Kurti.

Tanjug-ALO

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime