Kurti i Rama u Đakovici, velika Albanija na stolu

0
Foto: Screenshot Youtube

U sredu će se u Đakovici, sastati premijer Albanije Edi Rama i premijer tzv. Kosova Aljbin Kurti, zajedno sa članovima vlada koje predvode, piše Gazeta Ekspres.

Iz Kurtijevog kabineta je saopšteno da će u sredu u Đakovici biti održan zajednički sastanak Vlade tzv. Kosova i Vlade Republike Albanije.

Rama je u četvrtak saopštio da je francuskom predsedniku Emanuelu Makronu i nemačkom kancelaru Olafu Šolcu predložio nacrt statuta ZSO, o kome se Kurti još nije izjasnio.

Kurti je pre dva dana, povodom 145. godišnjice osnivanja Prizrenske albanske lige, izjavio da će očuvati njene tekovine i naveo da sadašnji lideri Albanaca treba da prate filozofiju Prizrenske lige, koja je u svoje središte postavila ideju „velike Albanije“.

„Sa okolnim susedima i Otomanskim carstvom na čelu, politički lideri su tada štitili teritorije, kao što moramo da radimo danas. Lojalni Ligi, možemo napredovati na našem putu ka političkom jačanju naših država, zajedno sa našim američkim i evropskim saveznicima. Da očuvam institucionalnu povezanost, i ja sam ovde da očuvam filozofiju Lige“, ​​rekao je Kurti.

Izvor: ALO

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime