Kurti se predao! Srbi su nas razbili za tri dana

0

Politički analitičar Imer Muškoljaj takođe je kritikovao Kurtija

Nakon što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić izvojevao pobedu za Srbiju u Briselu i izdejstvovao da se ROSU povuku sa Jarinja i Brnjaka, u Prištini je nastao haos. Naime, Albanci su besni na premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija, jer je doživeo poraz od Vučića.

Mero Baze, novinar iz Albanije, konstatovao je da je jedini reciprocitet koji je vlada Albina Kurtija postigla u razgovorima sa Srbijom – “izjednačavanje policije Kosova sa srpskim demonstrantima na barikadi”.

– Aljbin Kurti ušao je u bitku za koju se nadao da će je završiti tek nakon izbora, ali je bio prisiljen završiti je u roku od tri dana – naveo je Baze.

Politički analitičar Imer Muškoljaj takođe je kritikovao Kurtija.

Muškoljaj odluku o povlačenju policije smatra skandaloznom i neprihvatljivom.

Profesor političke filozofije Bljerim Ljatifi izjavio je da “svakim sporazumom uklanjamo po ciglu iz suvereniteta Kosova” .

Dodao je da Kurti duže vreme gradio svoju politiku na protivljenju tadašnjim vlastima, postavljajući pitanje “zašto pregovarate sa Srbijom”.

– Vidimo je da je na kraju i sam završio u takvom pregovaračkom procesu – naglasio je Ljatifi.

Podsetimo, predsednik Vučić objavio je da se ROSU povlači sa severa Kosova, a na administrativne prelaze će doći pripadnici KFOR-a koji će se brinuti o bezbednosti srpskog stanoviništva i funkcionisanju prelaza.

Izvor: Objektiv.rs

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime