Lavrov dobio hitan poziv od Putina usred noći zbog Nagorno-Karabaha! Evo o čemu se radi

0
Vladimir Putin, Foto: Shutterstock

U Moskvi su 9. oktobra, na poziv predsednika Rusije Vladimira Putina, održani pregovori ministara spoljnih poslova Jermenije

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov izjavio je da je predsednik Rusije Vladimir Putin dva puta razgovarao s njim tokom pregovora o Nagorno-Karabahu u Moskvi, kao i da se pregovorima pridružio i ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.

„Pre svega, pregovori su, naravno, bili jedinstveni. Ali naglasiću da je u odlučujućem trenutku svoj doprinos dao Putin, jer je kontrolisao naša noćna bdenja i, negde već u duboku noć, dva puta sam razgovarao s njim. On je zvao. Pridružio se i Sergej Šojgu“, rekao je Lavrov u intervjuu za radio Sputnjik, „Komsomoljsku pravdu“ i „Govori Moskva“.

U Moskvi su 9. oktobra, na poziv predsednika Rusije Vladimira Putina, održani pregovori ministara spoljnih poslova Jermenije i Azerbejdžana, koji su trajali više od deset sati. Tokom pregovora Jerevan i Baku su dogovorili da se uvede prekid vatre od podneva 10. oktobra, izvrši razmena ratnih zarobljenika tela poginulih i dodatno dogovore konkretne mere primirja. Međutim, već u subotu strane su počele da se međusobno optužuju za narušavanje primirja.

Borbe na kontakt liniji u Karabahu počele su 27. septembra. Baku i Jerevan međusobno se optužuju za izbijanje sukoba. U Jermeniji je objavljeno ratno stanje i opšta mobilizacija. U Azerbejdžanu je uveden policijski čas i delimična mobilizacija.

Alo, Sputnjik

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime