LAZANSKI DAO SVOJ SUD O RUSKOJ VAKCINI: Ovo ne treba uzimati ZDRAVO ZA GOTOVO!

0
Miroslav Lazanski, Foto: Printscreen/Happy

On je govorio i o nedavnoj pablikovanoj aferi u vezi sa srpskim izvozom oružja u Jermeniju

Ambasador Srbije u Moskvi Miroslav Lazanski gostujući u Jutarnjem programu TV Pink komentarisao je rusku vakcinu, ali i nedavnu montiranu aferu oko srpskog izvoza oružja u Jermeniju.

Vakcina će biti dosta probavana u inostranstvu. Da li je ubrzano stvorena ili ne, Rusija se već sedam, osam meseci bavi tom vakcinom. Ne samo civilni, već i vojni instituti su to radili. To je dug proces. Treba im odati počast za to. Videćemo kakva će biti njena efikasnost, ali… Ako je predsednik Putin založio svoj autoritet i izneo takav stav, onda to ne treba uzimati zdravo za gotovo. Između 150.000 i 200.000 ljudi Rusi dnevno testiraju i veoma ozbiljno tome pristupaju. U Rusiji je broj umrlih vrlo mali u odnosu na broj stanovnika – rekao je Lazanski.

On je govorio i o nedavnoj pablikovanoj aferi u vezi sa srpskim izvozom oružja u Jermeniju.

– U pitanju je neverovatna politizacija. Kada je izvoz oružja u pitanju, postoje samo dva kriterijuma, ako ne postoje sankcije EU i UN mi možemo kome god hoćemo da izvezemo oružje. Postoji preporuka EU da se ne izvozi oružje u Jermeniju, ali to je samo preporuka. Znate li koliko smo samo oružja izvezli u Azerbejdžan. Izvoz oružja nije nikakva tajna, to je najnormalnija stvar u svetu. U Jermeniju izvozi i Rusija. Neke zemlje EU izvoze naoružanje čak i na Kosovo koje nije članica UN. Šta ćemo tu da radimo?! Morate da imate tehničku kulturu, nije dovoljno samo znanje da biste to komentarisali. Neverovatno mi je da se oko tog izvoza našeg oružja u Jermeniju stvara toliko fabrikovana afera. Postavlja se pitanje: Da li postoji zabrana? Ne. Da li će Jermenija to oružje moći da koristi protiv Srbije? Ne. Da li će to oružje biti korišćeno u svrhu terorizma? Ne. Imali smo istu takvu aferu pre mnogo godina, da li je Srbija izvezla oružje u Jemen. Hrvatska kompanija nas je tada optužila za to – objasnio je Lazanski.

Zadovoljan svojim poslom

– Ja radim u prijateljskoj zemlji, u prijateljskom ambijentu. Odnosi između predsednika Srbije i Rusije su sjajni, očekujemo posetu Putina u oktobru. Spomenik Stefanu Nemanji je na putu iz Moskve za Beograd. Tako da je sve odlično – kaže Lazanski.

Espreso, Informer

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime