Lažne vesti o KCV ili zašto Pajtića boli Klinički centar Vojvodine?

0

Klinički centar Vojvodine našao se na meti Đilasovih medija. Nova.rs je plasirala vest da su medicinski radnici u Kliničkom centaru Vojvodine podložniji oboljevanju od Koronavirusa zbog nedostatka osnovne opreme.

Zašto se Bojan Pajtić, nekadašnji premijer Vojvodine i visoki funkcioner DS toliko obradovao ovoj vesti?

Treba se podsetiti da je upravo supruga Bojana Pajtića Vesna Bolidovski radila kao upravnica Urgentnog centra KCV. Tako je ostalo upamćeno da je Vesna zabranila gradonačelniku Novog Sada Milošu Vučeviću da uđe u Urgentni i poseti ranjenog policajca. Takođe, velika prašina podigla se i kad je u KCV posao dobio nekadašnji ministar Oliver Dulić, kog je, kako su mediji tvrdili, zaposlila upravo Vesna Pajtić.

Vesna Pajtić Bolidovski

U vreme vlasti DS i Bojana Pajtića srpsko zdravstvo je bilo proglašeno dve godine zarednom kao najgore u Evropi.

Veliki prijatelj Vesne Pajtić je pozanti stilista iz Novog Sada Mladen Milivojević zvani Baron, ugledni homoseksualac i vlasnik agencije Baron, inače iz drugih razloga blizak i Bojanu Pajtiću. Baron je za KCV, u vreme vlasti Bojana Pajtića i Demokrata po nalogu Vesne, ”kreirao” uniforme za lekare, medicinske sestre, portire, kuvarice, čistačice. Sve je u bojama Demokratske stranke.

Svojevremeno je supruga Bojana Pajtića okitila za Novu godinu jelku u Kliničkom centru Vojvodine, na čije kićenje je potrošeno 1000 evra, naravno o trošku Kliničkog centra.

Klinički centar Vojvodine koji je trebao da ostane zapamćen kao zadužbina Bojana Pajtića, mada se sa njegovom gradnjom počelo znatno ranije ali su ga DS vlasti predstavile kao svoj krunski projekat,  koji se gradio godinama kao “Skadar na bojani” dok se nisu ugradili svi koji su mogli, je naknadno bio centar za zapošljavanje DS kadrova.

Bivšeg ministra Dulića je na novo radno mesto u KCV formalno zaposlio direktor Kliničkog centra Vojvodine dr Ivan Levakov, takođe kadar DS. Prema pisanju portala Geto Srbija:  “Dr Ivan Levakov zamenik Dragana Draškovića u KCV je takođe ljubimac Vesne Pajtić. On je za kratko vreme kupio tri stana i dva superluksuzna sportska BMW-a.Treći hirurg koga Vesna Pajtić prima pod misteriozim okolnostima je jedan doktor iz Zrenjanina koji je primao preteće poruke od brojnih porodica pacijenata koje je reketirao, a koji su na ne sreću i umrli!”

Novi centar

 

 

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime