LIKVIDIRANA „FOKA!“ RUSI ZADALI SNAŽAN UDARAC

0

Američka mornarička foka koji je nestao 2019. godine, ubijen je ove nedelje tokom ruskog napada na istočnu Ukrajinu, saopštili su zvaničnici u petak.

Danijel V. Svift, mornarički operater specijalnog ratovanja prve klase, ubijen je u sredu. On je preminuo nakon što je zadobio povrede u jedinici na udaru Rusije, rekao je zvaničnik, prenosi TIME.

Centri za prikupljanje i informisanje o odsustvu u mornarici rekli su da je Svift bio u „aktivnom dezerterskom statusu od 11. marta 2019.“, prema njegovoj evidenciji službe koju je dobila novinska kuća.

Iako američki Stejt department nije hteo da potvrdi Sviftov identitet, oni su izdali izjavu da je Amerikanac ubijen u akciji.

„Možemo da potvrdimo nedavnu smrt jednog američkog državljanina koji se bori u Ukrajini“, navodi se u saopštenju.

„U kontaktu smo sa njegovom porodicom i pružamo svu moguću konzularnu pomoć. Iz poštovanja prema privatnosti porodice tokom ovog teškog vremena, nemamo šta više da dodamo.“

Mornarica je za Vašington tajms rekla da „ne može da spekuliše o tome zašto je bivši mornar bio u Ukrajini,“ i nije dala nikakve dodatne detalje o njegovom američkom vojnom dosijeu.

Svift, koji je bio iz Oregona, prvi put se prijavio 2005. godine. Dobio je niz medalja, uključujući medalju za kampanju u Iraku, medalju za kampanju u Avganistanu i ekspedicionu medalju za Globalni rat protiv terorizma, prema njegovoj evidenciji službe koja se može objaviti.

Izvor: ALO

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime