Ljajić: Novi telefonski broj za primedbe na račun trgovaca

0

Ministar za trgovinu, telekomunikacije i turizam Rasim Ljajić rekao je da građani ne treba da se plaše zbog nestanka osnovnih namirnica, jer je resorno ministarstvo već obišlo distributivne centre i potvrđeno je da ima robe u zalihama i da nema mesta za paniku.

Ljajić je takođe rekao da je otvoren novi telefonski broj za građane 011/26 99 610 koji je u funkciji svakog dana od 07:30 do 22 časa, na kome će moći da prijave eventualne primedbe na račun trgovaca koji pokušavaju da zloupotrebe situaciju sa korona virusom za ekonomsku dobit.
Tokom obilaska distributivnih centara jedan od direktora, kako je kazao Ljajić, rekao da je broj potrošača isti, da je povećana kupovina određenih namirnica, ali da je to ipak daleko od količine namirnica koja se kupuje tokom praznika.
“Sami možemo da napravimo probleme ukoliko krenemo da kupujemo masovno hleba ili druge namirnice, a u ovom trenutku nema mesta za takvu vrstu histerije”, naglasio je Ljajić.
Kada je reč o snabdevanju namirnicama u slučaju vanrednog stanja, Ljajić je kazao da sve to može da se menja na bolje jer, prema njegovim rečima, ne postoji nikakav, čak ni teoretski, razlog da dođe do smanjenja u snabdevanju osnovnim životnim namirnicama niti u veleprodajama, niti u malim radnjama.
“Ukoliko ne napravimo redove u radnjama, svako može da kupi šta mu treba”, dodao je Ljajić.
Kako je naveo, do sada su primećena dva slučaja u kojima se radi o neosnovanom podizanju cena i neizdavanju fiskalnih računa.
Podsetio je da je predsednik Aleksandar Vučić govorio o meri zabrane izvoza nekih proizvoda iako ih, kako je naveo ima dovoljno, poput pšenice, brašna, ulja, šečera, ali, dodaje, mera služi i kako bi se sprečila psihološka panika, iako ima dovoljno robe za domaće potrebe i izvoz i bez takve mere.
Autor: Tanjug

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime