LUKAŠENKO ODBRUSIO NATO: Ako ponovimo izbore, propašćemo! Ni mrtav ne dajem Belorusiju (VIDEO)

0

“Belorusija će propasti ako pristanemo na ponavljanje predsedničkih izbora”, rekao je beloruski lider na mitingu svojih pristalica u Minsku.

„Rukovodstvo NATO-a nas poziva da održimo nove izbore. Ako na to pristanemo, propašćemo kao država“, rekao je Lukašenko. On smatra da su izbori bili validni jer se ne može falsifikovati 80 odsto podrške.

Beloruski lider je zahvalio svima koji su došli na miting, dodavši da nije pristalica mitinga, ali je morao pozvati narod na pomoć.

On je podsetio da je su za njegovo vreme Belorusi prvi put u istoriji izgradili nezavisnu državu i dodao: “Ako Belorusi žele reforme, sutra ćemo ih započeti”, ali je obećao da ni mrtav neće dati Belorusiju.

Međutim, zatražio je od protivnika vlasti da ne diraju novinare državnih medija i njihove porodice.

„Ne daj bože da se nešto desi, odgovaraćete“, izjavio je predsednik, dodavši da on nije krivac za nasilje na ulicama, već opozicija.

On je pozvao i da „ne plaše“ vojnike.

„Igrate se s vatrom“, upozorio je predsednik.

U svom govoru je podsetio da NATO gomila snage na zapadnim granicama republike.

„Tenkovi i avioni su na 15 minuta od naših granica… Povećava se vojna snaga na zapadnim granicama naše države“, rekao je predsednik. Na kraju govora, Lukašenko je stao na kolena pred okupljenima.

“Mnogo vam hvala što ste pokazali da se gospodari ove zemlje, ove prestonice…Stojim pred vama na kolenima prvi put u životu”, rekao je emotivno predsednik Belorusije.

Podsetimo, danas se u Minsku održava miting podrške aktuelnom predsedniku republike Aleksandru Lukašenku. Na njemu je učestvovalo, prema podacima Lukašenka, oko 50.000 ljudi.

Kurir.rs/Tanjug

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime