Lutovac podnosi ostavku jer gubi podršku u stranci

0

Sednica DS zakazana je za 14. mart. Prema našim saznanjima Lutovac će na toj sednici podneti ostavku jer je većina članova Glavnog odbora nezadovoljna načinom na koji on upravlja strankom.

– Iako je tokom prethodna dva dana 147 članova Glavnog odbora Demokratske stranke, iskreno zabrinuto zbog situacije u stranci, iskoristilo svoju statutarnu mogućnost i potpisalo saziv za održavanje sednice Glavnog odbora 7. marta, ovaj zahtev neće zvanično biti podnet kako se kriza u stranci ne bi dodatno produbljivala i kako podele u njoj ne bi potpuno ugrozile opstanak najjače, najveće i najstarije opozicione organizacije koja je kroz svoju istoriju pokazala da bez nje ne može biti ni moderne ni demokratske Srbije – navela je Jerkov.

Trenutno je raspored snaga u DS takav da je za koji procenat prevaga u korist protivnika politike koju vodi Lutovac. Pošto nije u stanju da kontroliše situaciju u stranci a ne želi da snosi odgovornost ukoliko dođe do potpunog sloma DS, Lutovac je najavio skupštinu stranke.

– Tome se mora stati na put. Najdemokratskiji i najlegitimniji mogući način je da se ovo pitanje reši na skupštini stranke. Skupština je najviši organ stranke i najlogičnije je da se ona izjasni o tome. rekao je Lutovac. Međutim, on nije precizirao o kakvoj skupštini je reč. Ukoliko sazove izbornu skupštinu onda sam mora da podnese ostavku.

Novi centar

 

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime