MAKRON ZAGRMEO! Dosta je više bilo! VREME JE DA PREKINEMO

0

Predsednik Francuske Emanuel Makron izjavio je da žali zbog toga što stav Olafa Šolca o nizu pitanja, uključujući i energetiku, izoluje nemačkog kancelara unutar Evropske unije. Francuski lider je rekao da je spreman da traži načine da se postigne konsenzus.

– Naš cilj je da sačuvamo jedinstvo Evropske unije. Prosto je neophodno da sačuvamo koordinaciju dejstava u krizi, finansijsku i političku celovitost u kontekstu rata koji i dalje traje… Nastaviću da sarađujem s kancelarom Šolcom, jer to što se on izoluje nije dobro ni za Nemačku, ni za Evropu. Važno je da u vezi s pitanjima, za koja postoji saglasnost većine, pronađemo jedinstvo. Ne sumnjam da ćemo uspeti da nađemo zajednički put- rekao je Makron po dolasku na samit EU koji se održava 20. i 21. oktobra u Briselu.

U sredu je objavljeno da je sastanak predstavnika francuske i nemačke vlade, koji je bio planiran za 26. oktobar, odložen za januar. Mediji su preneli da je odlaganje posledica nerešenih nesuglasica Francuske i Nemačke u vezi s pitanjima odbrane i energetike.

Nemačka se protivi uvođenju ograničenja cena gasa, za koje se zalaže Francuska.

Nemačka je, takođe, zainteresovana za izgradnju gasovoda koji će je spojiti sa Španijom, dok se Francuska tome protivi.

ALO

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime