Marinika Tepić planira da osnuje svoju stranku?

1

Nezadovoljna svojom pozicijom u Đilasovom Savezu za Srbiju iako potpredsednica Đilasove Stranke slobode i pravde u kojoj se očito ne oseća dovoljno slobodno, Marinika planira da osnuje svoju stranku i odvoji se od Đilasa.

Tokom kampanje bojkota Đilas je marginalizovao Mariniku Tepić, po oprobanom srpskom političkom receptu gušenja harizmatičnih političara i namernog urušavanja njihovog kredibiliteta.

Marinika je svesna da kod Đilasa neće napredovati dalje od monete za potkusurivanje neraščišćenih računa između Vučića i Đilasa, stoga već neko vreme planira da napusti Đilasa i osnuje svoju stranku.

Na žalost po nju, nema preteranu podršku svojih opozicionih kolega, jer su svi svesni njenog dometa i mogućnosti da zaseni veliku većinu potrošenih političara na opozicionoj sceni.

Đilasov plan da Mariniku promoviše kao srpsku Kadrucu Koveši(Laura Kodruca Koveši, bivša šefica rumunske Direkcije za borbu protiv korupcije (DNA) koja je strpala čitav niz rumunskih političara iza rešetaka zbog korupcije) u prvi mah se činio i za samu Mariniku kao dobra ideja, sve dok nije shvatila da je i to još jedna Đilasova taktika da se upravo tako skrajne njen značaj u opoziciji. Uostalom na takvu funkciju je može jedino postaviti vlast, što u ovom momentu nije realno.

Marinika je omiljena kod većine opozicionih glasača. Oštre reči, razotkrivanje afera, učešće na mnogim protestima, i druge aktivnosti su je pozicionirale kao jednu od popularnih opozicionih lidera. Upravo u tome i jeste problem, jer Đilas ne dozvoljava nikome da se previše približi njegovoj poziciji neprikosnovenog i jedinog lidera opozicije.

Još pre pola godine Marinika se poverila svojim “prijateljima” da bi možda bilo najbolje da osnuje sopstvenu stranku i da uradi i za sebe i za opoziciju ono što je korisno i neophodno, a to je odvajanje od stega tajkuna Đilasa.  Na njenu žalost Đilas je ubrzo saznao njene planove i od tad počinje njeno marginalizovanje u opoziciji.

Nekoliko puta su joj poturene lažne informacije, koje je ona objavila na Tviteru, verujući “svojim” izvorima, a koje su potom razobličene i demantovane, a ona sama ispala smešna u očima javnosti. “Njeni” insajderi i prijatelji su se zapravo pokazali kao Đilasovi, a ne njeni.

Pa ipak i pored svih nastojanja Đilasa da marginalizuje značaj Marinike Tepić na opozicionoj sceni, njen pojedinačni rejting unutar opozicije nije ni malo opao.Toga je svesna i sama Marinika i kao dugogodišnja uspešna političarka sada se nalazi na prekretnici svoje političke karijere. Umesto da bude potrčko raznim sebičnjacima i tajkunima, mogla bi konačno osnovati svoju stranku i postati “svoj gazda”.

Nakon veoma loše vođene kampanje BOJKOTA, koja je iznedrila čitav niz novih stranaka koje žele da izađu na izbore, pogotovo na lokalu gde opozicija već drži vlast, opoziciona scena je u vanrednim merama epidemije koronavirusom utonula u dubok san. Najnovija istraživanja rejtinga pokazuju pad rejtinga SzS a veliki rast rejtinga vladajućih stranaka čiji su lideri i volonteri angažovani tokom vanerdnog stanja i u konstantnoj su kampanji.

To je uostalom priznala i sama Marinika, rekavši na TV Novu: “…nesporno je da je ova vlast u kampanji već 8 godina. Nije je prekidala ni za vreme poplava, ne čini to ni sada. Epidemija je za trenutak promenila fokus kampanje, ali metode su iste. ”

Pitanje je samo da li će Marinika “žena, majka i poslanica u Narodnoj skupštini Republike Srbije, koja poseduje imunitet i diplomatski pasoš” imati dovoljno smelosti i hrabrosti da Đilasu kaže: “Dosta je!” Preuzeti sudbinu u svoje ruke ili će prosto pustiti da bude potrošena od onih koji su naučili da troše ljude kao toalet papir.

 

Novi centar

 

1 komentar

  1. Видела жаба да се коњи поткивају, па дигла и она ногу! Регистровала би и она своју странку, али не зна које име да јој постави, сва родољубива имена су већ заузета. То је сада највећи проблем који се поставља пред све отпаднике из својих странака са истом жељом и који помисле да су им дешавања на политичкој сцени подигла реп. Нема од тога ништа, а најбоља потврде ове оцене је управо то што је била са Ђиласом! После тога, нити орах не бих примио из њене руке, далеко јој лепа кућа.

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime