MATIČARI IZA BRAVE: Uhapšeni zbog sumnje da su za novac menjali podatke u državnim knjigama

0

Policija je uhapsila matičare Lj. D. (56) iz okoline Bujanovca i D.J. (48) iz okoline Jagodine zbog sumnje da su počinili krivična dela primanje mita.

Kako je saopštio MUP, sumnja se da je Lj.D, matičar Gradske uprave grada Vranje u izmeštenoj matičnoj službi za AP KiM, uz posredovanje matičara Gradske uprave Jagodina D.J, primio 8.000 dinara od jednog muškarca da bi mu bez njegovog prisustva promenio nacionalnu pripadnost u matičnoj knjizi rođenih.

Osim toga, kako se sumnja, primio je 5.000 dinara od drugog muškarca kako bi njegovoj rođaci, bez njenog prisustva ili prisustva lica koje je ovlastila, izvršio promenu prezimena u matičnoj knjizi rođenih i matičnoj knjizi državljana.

Te dve osobe, koje se trenutno nalaze van teritorije Republike Srbije, takođe su obuhvaćene krivičnom prijavom zbog postojanja sumnje da su počinile krivično delo davanje mita.

Osumnjičenim Lj.D. i D.J. određeno je zadržavanje do 48 časova i uz krivičnu prijavu biće sprovedeni Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu.

(Kurir.rs)

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime