Medvedev zapalio Evropu svojom izjavom! Da li je moguće da je ovako izvredjao?

0

Bivši ruski predsednik Dmitrij Medvedev rekao je da će nova britanska premijerka Liz Trus nastaviti „tradiciju“ koju je započeo njen prethodnik Boris Džonson završavajući svoj mandat „sramotno“.

Trus, bivši ministar spoljnih poslova u Džonsonovoj konzervativnoj vladi, zvanično je postao premijer u utorak.

U Telegramu u sredu, Medvedev, koji trenutno služi kao zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije, prokomentarisao je sukcesiju vlada u Velikoj Britaniji: „Izlazi nakazni momak, dolazi nakazna dama.“

On je novog premijera opisao kao „nesposobnog i osrednjeg termonuklearnog rusofoba koji nema elementarne ideje o politici, istoriji, geografiji, ali želi da pobedi Rusiju u svemu“.

Bivši predsednik je dodao da Trus, treća premijerka u britanskoj istoriji, pokušava da imitira prvu, Margaret Tačer, „a da nema ni pet odsto njenih sposobnosti“, i da se nada da će rešiti energetsku krizu i rastuću inflaciju hrane, koja su „rezultat njenih sopstvenih ludih vežbi sankcija“.

U svojoj prvoj izjavi u Dauning stritu, Trusova je tvrdila da je energetsku krizu izazvao „Putinov rat“.

„Posvađaće se sa svima, propasti u svemu i otići u nemilost, kao i njena prethodnica, čupava Boriska. Čini se da je u Britaniji, koja je poznata po svojim tradicijama, nastala nova tradicija“, napisao je Medvedev.

Ranije u sredu, portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova tvrdila je da izbor Liz Trus za premijerku signalizira „krizu demokratije“ i da njena pobeda na izborima na čelu Torijevaca nema nikakve veze sa voljom naroda, „jer sistem indirektnih izbora dominira anglosaksonskim dvojcem.“

RT; Alo.rs

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime