MILANOVIĆ ZAKUKAO: Kada vidim šta ima Rusija, ne osećam se dobro – zašto to nema i moj zaštitnik NATO?

0

Hrvatski predsednik Zoran Milanović rekao je danas da cenu rata u Ukrajini plaćaju najslabiji i najsiromašniji i istovremeno podsetio da nije bilo podrške iz sveta kada je Hrvatska prolazila kroz svoju „kalvariju“.

„Ako Ukrajini bude dat status kandidata za članstvo u EU, Bosna je to odavno zaslužila. Ako Brisel ne razume dovoljno situaciju, onda to treba da objasni diplomatija“.

„Hrvatska ne sprema agresiju niti na parče BiH. A bogami ni Srbija. Ili Rusija, jer ne može. Hrvatski interes je ravnopravnost naroda, to je jako važno za mir“, kaže Milanović.

On navodi da NATO nikada nije doživeo traumu da bi pričao o smrti.

„Ali ima problema. NATO nikada nije imao moždanu smrt. Pomenuli ste dron, ni Mađari nisu uspeli da ga identifikuju. To NATO ne može, to nije posao NATO-a. Osim ako ne uđemo u svetski sukob i član 5. je aktiviran. Tada NATO preuzima vaše nebo, a to mogu samo Sjedinjene Države, čak ni Britanci.“

Kuka što Amerika nema što i Rusija

SAD garantuju bezbednost u NATO. Tamo smo išli samo zbog Amerikanaca. Ova vozila, helikopteri su američki poklon. Sve u vezi sa NATO je racionalno. Postoje sposobnosti koje imaju samo Amerikanci. Kada vidim Rusiju kako eksperimentiše sa novim hipersoničnim oružjem, ne osećam se dobro. Hoću da ga ima moj zaštitnik, ne znam zašto ga nema – rekao je on.

Prema njegovim rečima, Rusija je hladna i mračna zemlja, „ne možemo je meriti našim standardima, oni su drugačiji“.

Izvor: Indeks.hr.

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime