Milo Đukanović pokušava da ubije Vučića!?

0

Ništa se ne radi na tome da se demontira opasna hobotnica Đukanovićevog režima, ističe Medojević.

Nakon informacija koje su se pojavile u javnosti da postoje upozorenja od Evropola da se priprema atentat na srpskog predsednika Aleksandra Vučića, lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj izneo je u javnost nove detalje. On je ispričao da iza planova o likvidaciji Vučića stoji crnogorski predsednik Milo Đukanović u dogovoru sa vođom kavačkog klana Radojem Zvicerom.

Crnogorski političar, lider Pokreta za promene i jedan od lidera Demokratskog fronta Nebojša Medojević za Alo! je istakao je sama činjenica da je Evropol dostavio operativna saznanja o pripremama atentata alarmantna informacija.

– Na službama bezbednosti je sada da isprate sve informacije, da međunarodnom saradnjom dođu do detalja. A ko pravi ozbiljne bezbednosne analize, treba da sazna koji su motivi. Jedna ozbiljna kriminalna grupa može imati prizemne, bizarne motive da zaustavi krivično gonjenje, da spasi krivične odgovornosti nekog svog člana. Ali s obzirom da imamo organizovanu kriminalnu grupu nastalu pod okriljem Mila Đukanovića i njegovih bezbednosnih službi, pitanje je da li su samo kriminalni motivi, već i da li se radi o političkim motivima kao i ko podstiče tu celu priču – kaže Medojević i dodaje:

– Stvari treba nazvati pravim imenom. Šef kavačkog klana je Milo Đukanović i njegov brat Aco Đukanović. Svi ostali imaju svoja mesta, pozicije i u operativnom smislu. To je jedan od pet najvećih narkokartela u Evropi. Ja sam ga lično optužio i da stoji i iza ubistva Iva Pukanića, novinara. On ogromnim novcem kupuje podršku stranih sila, i tako uspeva da izbegne osudu i sankcije – ispričao je Medojević.

Kako je objasnio, crnogorski narkokartel je usko povezan sa bivšim režimom u Crnoj Gori.

– Ništa se ne radi na tome da se demontira opasna hobotnica Đukanovićevog režima. Mi imamo situaciju u Crnoj Gori da je palo dve tone kokaina, a niko nije uhapšen. Navodno se ne zna čija je to roba, a svi u Crnoj Gori znaju da samo jedan državni narkokartel može da radi tako velike količine, da koristi svoje ljude u luci Bar, carini… Narkokartel Crne Gore ima deo svoje logistike i moći u Srbiji, među tajkunima… Postoji rizik da razne strukture u regionu imaju interes da se zlopupotrebe određene organizovane kriminalne strukture za destabilizaciju Srbije i čitavog regiona – kaže Medojević.

Kako je istakao, kada je reč o atentatu, veruje da se tu radi o mnogo kompleksnijim razlozima od animoziteta između Đukanovića i Vučića.

– Verujem da imamo uvezanost međunarodnih službi. Nalazimo se u trenutku kada imamo jake tenzije na relaciji NATO pakta i Rusije vezano za poziciju u Ukrajini, energetsku krizu, pitanje ruskog gasa, trasa kojima će on dolaziti u Evropu, odnosa Nemačke prema Rusiji i prema NATO. Mnogo je krupnih geostrateških pitanja koja imaju neke veze sa Balkanom. Zato je moguće da u svemu ovome postoje interesi nekih stranih službi, dubokih država. Situacija je veoma kompleksna i rizična – istakao je Medojević i dodao:

– Crna Gora postaje žarište, jer je narkokartel napravljen u vreme Mila Đukanovića. To je nastavak priče o državnom švercu cigareta, veliki iznosi novca su u igri. Ono što posebno zabrinjava su kontakti kriminalnih struktura sa nekim velikim međunarodnim obaveštajnim službama jer se tu radi o specijalnim operacijama. Ne znate nikad da li se te neke velike službe bore protiv šverca kokaina ili podržavaju šverc kokaina, zbog nekih slojih interesa. Nije dobro što smo deo nekih velikih međunarodnih igara – ispričao je Medojević.

Zašto Eskobar ćuti o narkokartelu u CG?

Nebojša Medojević istakao je da bi trebalo obratiti pažnju i na Gabriela Eskobara, američkog izaslanika za Zapadni Balkan.

– Zašto gospodin Eskobar, koji se meša u politička pitanja u Crnoj Gori, ni reč nije progovorio o narkokartelu i o ulozi Đukanovića u tom narkokartelu? Nije pomenuo da je to neka opasnost za Crnu Goru, niti je bilo šta uradio da stavi to pitanje na dnevni red. To mi takođe ukazuje na to da su ovde neke strane službe umešale prste – kaže Medojević.

Izvor: Alo

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime