MILO NAPOKON PADA SA VLASTI!? Počela velika ofanziva

0

Demokratski front krenuo je u političku ofanzivu koja ima za cilj razrešenje predsednika Crne Gore Mila Đukanovića.

Zbog nedodeljivanja mandata za sastav nove vlade Miodragu Lekiću i proceduralnih propusta tokom konsultacija (nepozivanja svih parlamenatrnih političkih partija), Demokratski front je počeo sa prikupljanjem potpisa za inicijativu za Đukanovićevo razrešenje sa pozicije koju pokriva.

Inicijativu je upućena poslanicima stare većine, a istu je, prema nezvaničnim informacijama, potpisao GP URA.

Poslanik DF-a Predrag Bulatović sopštio je u parlamentu da je DF napisao inicijativu i potpisao, shodno Ustavu, „postupak za razješenje predsednika države“.

– Ustavna odredba nije ispoštovana, nije pozvao na konsultacije Miodraga Lekića, Gorana Danilovića Maksima Vučinića. Mi imamo jasnu većinu. Pozivam Đukanovića i razumne ljude iz DPS-a da ga ubede da povuče zahtev za raspuštanje Skupštine. Povuci, ako želiš mir i dijalog u Crnoj Gori i daj mandat Lekiću – poručio je Bulatović i dodao da je lažna teza da su bili potrebni potpisi za mandatara.

Prema članu 98 Ustava Crne Gore postupak za utvrđivanje da li je predsednik Crne Gore povredio Ustav može pokrenuti Skupština, na predlog najmanje 25 poslanika.

– Predlog za pokretanje postupka Skupština dostavlja predsedniku Crne Gore na izjašnjenje. Odluku o postojanju ili nepostojanju povrede Ustava donosi Ustavni sud i bez odlaganja je objavljuje i dostavlja Skupštini i predsedniku Crne Gore – piše u Ustavu.

Alo.rs/Borba

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime