MILO POZVAO DRITANA U KOALICIJU! Abazović mu odgovorio žestoko i pokopao sve nade za DPS!

0
Milo Đukanović, Foto: youtube printscreen

Predstavnici Demokratske partije socijalista (DPS) Mila Đukanovića održali su sinoć u Podgorici sastanak sa tradicionalnim koalicionim partnerima na kojem su se obavezali da neće ulaziti u savez sa onima koji negiraju Crnu Goru, a očekuju da će im se priključiti i URA Dritana Abazovića i nekadašnji koalicioni partner SDP, pišu podgoričke Vijesti.

Pozivajući se na svoja saznanja, podgorički dnevnik piše da lideri partija vladajuće koalicije formiraju, kako smatraju, državnotvorni savez, u koji će biti pozvani Socijaldemokratska partija i Građanski pokret URA, kao i pojedinci, a njegov krajnji ishod trebalo bi da bude uspostavljanje nove vlasti u kojoj neće biti mesta za partije za koje tvrde da negiraju državnu nezavisnost Crne Gore.

To je, navodi se, usaglašeno na sinoćnjem sastanku održanom u zgradi parlamenta, koji je inicirao Đukanović.

On je navodno obezbedio saglasnost aktuelnih koalicionih partnera, (Bošnjaka, Albanaca i SD Ivana Brajovića) da nakon verifikacije poslaničkih mandata neće ulaziti u savez sa koalicijama „koje negiraju državnost Crne Gore“, aludirajući pre svega na članice Koalicije „Za budućnost“ i „Mir je naša nacija“, pišu Vijesti.

Abazović je međutim, veroma jasno odgovorio da je Milo Đukanović sa svojim DPS-om završio svoj dugi politički pravac u Crnoj Gori, vreme je da i cela Evropa sledi primer iz Podgorice.

„Ovo su poslednji trzaji preko pitisaka na mene lično ili možda nekim incidentima da promeni volju, ali to je sve osuđeno na propast“ kaže Abazović.

„Ako Đukanović ne bude hteo da raspiše predsedničke izbore, nećemo imati problema ni sa tim, izborićemo se“, napomenuo je Abazović.

„Evropski Lukašenko je propao“ bio je oštar na kraju Dritan.

Kurir.rs / Tanjug

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime