MINISTAR VULIN O IZJAVI VESLIJA KLARKA: Komandant agresije bi prvo trebalo da moli za oproštaj

0

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da bi bivši komandant NATO-a u vreme bombardovanja Srbije Vesli Klark trebalo da moli za oproštaj, a ne da Srbima govori šta da rade i ko su im prijatelji.

“Ako neko i pomisli da je vreme da zaboravimo NATO agresiju, brzo će napustiti tu misao čim se pojavi Vesli Klark”, rekao je Vulin, reagujući na Klarkovu tvrdnju da je Vašingtonski sporazum koristan ako smanji uticaj Rusije i Kine u regionu.

Vulin je za današnje “Večernje novosti” rekao da bi “komandant agresije” u kojoj su ubijene trogodišnja Milica Rakić i jedanaestomesečna Bojana Tošović prvo trebalo da moli za oproštaj.

On je napomenuo i da su Rusija i Kina prijatelji Srbije i da nikada nisu uslovljavale, ni bombardovale Srbiju, niti je stavljale pod sankcije.

“Rusija je deo naše istorije, ali i zemlja i narod sa kojima hoćemo da delimo i budućnost”, rekao je Vulin.

On je ocenio da je Srbija bila sigurnija i jača kad god je i Rusija bila moćna. “Vučih je jedini državnik u Evropi koji nije i neće uvesti bilo kakve sankcije Rusiji”, istakao je Vulin.

On je takođe ukazao da Srbija sa Kinom deli iste vrednosti, iskreno poštovanje i puno zajedničkih privrednih aktivnosti.

“Srbi sami biraju svoje prijatelje, a i neprijatelji se sami pokažu i prepoznaju, bez naše želje i volje”, rekao je Vulin.

(Kurir.rs/Tanjug)

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime