Mirović predvodi naprednjake, Bajatović socijaliste

0

Pokrajinska izborna komisija proglasila je tokom vikenda dve izborne liste za izbore za Skupštinu AP Vojvodine. Prvi su, naravno, listu predali naprednjaci pod opštim nazivom „Aleksandar Vučić – za našu decu“, a dan kasnije sledili su ih socijalisti.

Srpska napredna stranka i ovog puta ne nastupa sama, iako je najjača stranka i u Vojvodini, pa na zajedničku listu od 120 kandidata uzela je 104 mesta, dok su mrvice pripale koalicionim partnerima – 5 Vulinovom Pokretu socijalista, po 4 PUPS-u i Ljajićevoj SDPS, a po jednog kandidata dale su stranka Slovaci napred, Pokret snaga Srbije i SPO. Tu ekipu predvodi aktuelni pokrajinski premijer i potpredsednik SNS Igor Mirović.

Naprednjaci su kandidovali polovinu dosadašnjih poslanika  32 od 63. U proseku kandidati te lite imaju nešto više od 42 godine, najmlađa je Jelena Nedin sa 26 godina, a samo njih 10 je mlađe od 30 godina. Najstariji je kandidat PUPS-a i dosadašnji republički poslanik Momo Čolaković koji ima 80 godina!

Listu tandema Socijalistička partija Srbije Jedinstvena Srbija u Vojvodini predvodi kao i ranije Dušan Bajatović, a od 120 kandidata 92 daju socijalisti, a 28 Palmini članovi.

Zanimljivo je da se na 10. mestu nalazi Smiljana Glamočanin Varga, potpredsednica vojvođanske Skupštine, koja je nedavno istupila iz SRS navodno, nezadovoljna zbog prijema u radikale Milutina Jeličića Jutke.

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime