Mladića žele da ubiju na operacionom stolu!

0

Operacija koju će teško preživeti!

Hag šalje Mladića na operaciju koju će teško preživeti! Bivši general VRS Ratko Mladić (78) uskoro će biti podvrgnut operaciji otklanjanja polipa na debelom crevu, zbog čega je Apelaciono veće međunarodnog suda u Hagu odložilo usmenu raspravu o žalbama na prvostepenu presudu koja je trebalo da bude održana 17. i 18. marta, saopštio je taj sud.

Ova vest uznemirila je i uplašila članove njegove porodice jer su shvatili da je Hag bez konsultacije sa njima odlučio da po hitnom postupku pošalje generala na operaciju koju, veruju, zbog katastrofalno loše krvne slike zasigurno neće preživeti! Mladićev sin Darko još kaže za „Alo!“ da nije tačno da treba da mu se otklone polipi sa debelog creva, već da je u pitanju tumor za koji se još, kaže, ne zna da li je maligni ili benigni.

– Nije nam saopšteno ni gde, ni kada bi se izvela intervencija. Još od decembra meseca znamo da je ona neophodna, ali iz Tribunala su je uporno odlagali. To što sada izlaze sa ovim saopštenjem da će ga poslati na operaciju, kod nas izaziva strah jer je krvna slika generala trenutno jako loša. S takvom krvnom slikom on ne bi smeo da bude operisan, jer je rizik po život za vreme trajanja operacije neprihvatljivo visok. Pored toga što ne znamo kad će biti operacija, najviše nas brine to što nam se čini da oni sa tim žure, te da će to odraditi pre nego što mu se krvna slika poboljša koliko-toliko – naveo je za naš list Darko Mladić.

Poznati advokat Toma Fila pretpostavlja da bi hirurška intervencija bila izvedena u bolnici u okviru Haškog tribunala, što je po njemu zabrinjavajuće jer, kako tvrdi, u Ševeningenu nema dobrih lekara.

– Oni u svojoj bolnici u Hagu imaju sve instrumente i tu obično izvode operacije, ali problem je što imaju jako loše lekare, generalno, holandski lekari nisu na dobrom glasu. Mislim da bi odbrana i porodica trebalo da zahtevaju da jedan naš hirurg ode tamo i bude prisutan u sali. Iz Haga neće dozvoliti da negde drugde bude operisan. Znate da oni stalno imaju strah da će neko da pobegne, što je u ovom slučaju suludo jer je reč o čoveku od 80 godina koji ne može da beži ni tri metra. Imaju oni i drugu bojazan u vezi s njim, a to je da bismo ga mi oteli jer nam je, eto, za nešto potreban, a to su gluposti – objašnjava Fila.

Prvostepenom presudom, Haški tribunal je 22. novembra 2017. Mladića osudio na doživotni zatvor, proglasivši ga krivim za genocid u Srebrenici, progon Muslimana i Hrvata širom BiH, terorisanje stanovništva Sarajeva dugotrajnim granatiranjem i snajperisanjem, kao i za uzimanje pripadnika Unprofora za taoce u periodu od 1992. do 1995. Na tu presudu, žalbe su uložili Mladićevi branioci Branko Lukić i Dragan Ivetić, ali i tužioci.

ALO

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime