Mladićeva poruka Srbima uliva snagu

0

Danas je izricanje presude Ratku Mladić, a njegov sin Darko kazao je u razgovoru za TV Prva da se poslednji put čuo sa ocem juče popodne.

Kako je rekao, poslednji put ga je video u januaru 2020.

Serž Bramerc: SRBI VI STE GENOCIDAN NAROD! Ja znam presudu Mladiću i on je to zaslužio

„Čujemo se skoro svaki dan. Zdravstveno je dosta loše… Uopšte nije dobro… Imao je moždane udare, srčane udare, nekako je uspevao da se izvuče. Psihički on je dobar, može da razgovara, malo sporije priča, ali jako brzo izgubi snagu, pa mora da odmori. Videćemo da li će iz sebe da izvuče poslednji atom snage i da bude kako treba“, kazao je Darko Mladić za TV Prva.

DOK MLADIĆ ČEKA PRESUDU, MAJKE SREBRENICE SE BAHATE! Ovo što one imaju nije normalno (VIDEO)

On je istakao da medicinska služba krije njegovo stanje, te da su uz muke uspeli da dovedu srpske i ruske lekare. Kaže da je to više bila poseta, nego pregled.

„To je farsa da nezavisni lekari utvrde kako je njegovo stanje. Tek kada je Rusija u Savetu bezbednosti insistirala, dali su dokumenta koji su pokazali da nije bio adekvatno lečen… imao je dve ozbiljnije krizne, a u izveštaju stoji samo da mu je skočio pritisak“, naveo je Mladićev sin.

On je istakao da general Mladić jedva čeka da se vidimo

„On je rekao da ne brinemo. Kako god bude“, kazao je Mladić.

Darko ističe da general Mladić nije razmišljao da Hag visi nad „našim vojnicima kao Demoklov mač“.

„On se nije obazirao. Njemu su stizale poruke da ako ne bude kooperativan, završiće u Hagu. On je mislio da ono što radi da radi u interesu naroda, a to je odbrana naroda. Njemu je bio zadatak da obezbedi mir za srpski mir uprkos ucenama, ratnim dejstvima… Bio je svestan šta to znači, ali to nije uticalo na njegove odluke dok je odlučivao“, kazao je Darko Mladić.
Advokat Branko Lukić kazao je da ranija presuda nejasna i istakao da nema stvari na koje nisu imali prigovor, kada je reč o odluci Haškog tribunala. Kaže da im ne odgovara ponavljanje suđenja.

Istakao je da su dokazali da general Mladić nije kriv

„Tužilaštvo izvodi svedoka koji kaže da Mladić nije kriv… Ukoliko bude odlučivala politika, znate šta nas čeka“, istakao je Lukič i istakao da lekari u Hagu imaju tonike koji mu poboljšaju stanje, ali onda dejstvo splasne.

ALO

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime