Mračna istina o „Majkama Srebrenice“

0

Jedan od najvećih zagovornika teze da je „u Srebrenici počinjen genocid“ jeste i predsednica Udruženja „Pokret majki enklava Srebrenica i Žepa“ Munira Subašić. Ona je poznata po tome što je išla na proslavu zločinačke akcije „Oluja“ u kojoj su Srbi etnički očišćeni sa prostora Republike Srpske Krajine.

Naime, ona je takođe i hvalila ratnog zločinca Nasera Orića koji je odgovoran za masovna ubistva Srba u Podrinju, a nikada za svoje zločine nije osuđen.

– Naser Orić je naš komandant i to će ostati sve dok je živ. Mi smo ponosni na njega i on treba biti ponosan na sebe jer je časno i pošteno branio svoj prag – kazala je Munira Subašić posle prvostene presude Oriću za Novi.ba.

Da Orić „nije kriv“ izjavila je i predstavnica Udruženja Majke enklava Srebrenica i Žepa Kada Hotić.

– Nadamo se da će sada prestati hajka na njega – kazala je Hotić.

Predsednica udruženja Majke Srebrenice Munira Subašić sama je priznala da je njen najstariji sin bio u tzv. armiji BiH i da je bio na prostoru Žepe. On je preživeo rat.

Podsećamo, u Žepi je zverski ubijeno 45 srpskih vojnika koje su iz zasede napali i mučki ubili, a zatim masakrirali pripadnici muslimanskih oružanih snaga.

Sama je priznala da je njen drugi sin Nermin bio i ranjavan, ali da je ostao u Potočarima jer je „smatrao da nije odgovoran za nedela“. Nermin je bio pripadnik Armije BiH i streljan je kao ratni zarobljenik, što se može okarakterisati kao ratni zločin streljanja ratnih zarobljenika.

Hilmo se može naći na sajtu Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata, mada nema dokaza da se radi baš o Munirinom mužu.

Munira Subašić je poznata i po tome što je dobro unovčila svoje delovanje, pa se hvali svojim primanjima, velikom kućom i džipom…

Zločinca Orića je hvalio i direktor „MC Srebrenica“ Emir Suljagić koji je oca ukopao u Potočarima, iako je poginuo u Bratuncu 1992. godine.

– Naserovo iskustvo i život je prava mera, u jednu ruku pokazatelj, čak smernica, da samo kada se boriš možeš da preživiš – pričao je on o zločincu.

ALO

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime