N1 GLODALO SRPSKE SLOBODNE MISLI: Režiran incident u Srbobranu, novi napad na crkvu

0

Piše: Nina Stojanović urednik, novinar i društeni ativista

Prljava propaganda, antisrpsko delovanje, američka agentura, filijala CNN-a, fanatični hvalospevi poslednjem balkanskom diktatoru, Milu Đukanoviću, omalovažavanje Srpske Pravoslavne crkve i srpskih vladika, ismevanje srpskih žrtava, veličanje Oluje, svakodnevno kršenje Ustava i širenje separatizma. Sve to na jednom mestu, dostupno jednim pritiskom na taster daljinskog upravljača, svakodnevno na televiziji, bez ikakvih cenzura i sankcija.

Televizija N1, godinama unazad kontinuirano gloda srpsku nacionalnu i identitetsku suštinu, krijući se ispod plašta slobodnog medija, privida objektivnosti, pokušavajući da nam otuđi ono najvažnije, pravo da mislimo i rasuđujemo.

Nina Stojanović

Po dobro poznatom i već decenijama razrađivanom šablonu, Srbin i sve srpsko dobija etiketu napadača, predatora i agresora, a pružanje najmanjeg otpora, od žrtve pravi zločinca. Koliko duboko i široko gađa propaganda ovog glasila, najbolje pokazuje primer francuskog humanitaraca, predsednika organizacije “Solidarnost za Kosovo” i vršioca dužnosti direktora Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu, koji jutarnjem programu N1 televizije, nailazi na pokušaje navalentne novinarke da ga predstavi kao ksenofoba, ekstremnog desničara i huligana. Agentura ne prašta grehove, a Gujonov greh su tone humanitarne pomoći uručene Srbima na Kosovu i Metohiji.

Kako navalentnih novinarki ovoj medijskoj kući ne manjka, ne iznenađuje incident na ovogodišnjem obeležavnju godišnjice racije u Srbobranu i to baš ispred hrama gde je održan parastos srpskim žrtvama.

-Vi ne radite u javnom interesu- rekao je između ostalog Vladan Simić, sekretar Eparhije bačke, pokušavajući da odbrani uspomenu na žrtve postradale raciji, ali i Srpsku Pravoslavnu crkvu od nove prljave kampanje, koja bi usledila nakon uključenja reporterke sa “lica mesta”.

Izgovoreno je samo nekoliko rečenica i nasrtaji antisrpskog glodala su odbijeni. Zaprepašćena novinarka koja je u unutrašnjem džepu jakne verovatno ponela metar, kako bi merila rastojanje između vernika, osmotrila ko nosi masku, a ko liže kašiku, ostala je uskraćena da svojim urednicima demonstrira talenat za kovid kontrolu i izvlačenje iz konteksta beseda vladike Irineja bačkog.

Ipak, ono što nije izostalo, a u maniru je ove televizije i u skladu sa matricom, jeste pronalaženje žrtve koju je Srpstvo ugrozilo, kako žrtve nema, novinarke N1 po potrebi postaju i glumice. Sajt N1 postaje teatar, a pomenuta reporterka žrtva nepostojećeg napada, od strane sveštenika Srpske Pravoslavne crkve.

Otac Vladan je danas odbranio hram, uspomenu na žrtve i Srpsku Pravoslavnu crkvu izgovarajući nekoliko rečenica, a na nama ostaje da sačuvamo mogućnost rasuđivanja i slobodu misli, promenimo kanal i kablovskog operatera.

nacionalonline.rs

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime