N1: Predizborni spot SNS izazvao oštre kritike, čeka se odluka REM-a

0

Televizija N1 najavila je da će u toku dana uputiti zvaničan zahtev Regulatornom telu za elektronske medije (REM) da proceni da li je u spotu SNS-a prekršen Pravilnik o zaštiti prava maloletnika u oblasti pružanja medijskih usluga.

Predizborni spot Srpske napredne stranke izazvao je oštre kritike javnosti zbog toga što se u spotu pojavljuje dete. Iz Stranke slobode i pravde, kao i pokreta “Jedan od pet miliona” traže da nadležni reaguju i emitovanje zabrane. Iz REM-a pojedinačne ocene da su naprednjaci napravili zloupotrebu, ali još nije poznato da li će zbog toga biti sankcija. Za to vreme, prvi čovek Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić, kaže da će spot biti povučen, ukoliko takvu odluku donesu nadležni organi.

„Posle početka emitovanje izbornog spota SNS, u kom se uz predsednika SNS pojavljuje dete, u javnosti se postavilo pitanje da li je ovim propagandnim spotom prekršen Pravilnik o zaštiti prava maloletnika u oblasti pružanja medijskih usluga“, navodi N1 i dodaje da će tražiti zvanično tumačenje pravilnika od REM-a.

„Zatražićemo da REM da jasno tumačenje pravilnika zato što se u njemu, između ostalog, navodi: „Zabranjeno je koristiti učešće maloletnika u programu u političke svrhe ili na drugi način zloupotrebljavati to učešće““, navodi N1.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je izjavio da će Srpska napredna stranka (SNS), čiji je on predsednik, povući predizborni spot sa maloletnim detetom ukoliko državni organi tako odluče. On je dodao da bi mu odluka nadležnih organa da povuče spot bila čudna, „jer bi se to prvi put dogodilo u svetu, a svakako u Srbiji“

 

N1

 

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime