NAPADAČ NA GEJ-a UHAPŠEN! On se oglasio i svojom izjavom šokirao sve (FOTO)

0
Boris Milićević, Foto: Printscreen

– Sada je red na tužilaštvo, istakao je Boris…

Pomoćnik ministra za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Boris Milićević rekao je da ga je jedan muškarac juče jurio da ga izbode nožem.

Milićević je zahvalio novobeogradskoj policiji na brzom hvatanju počinioca, kao i komšijama koje su im u tome pomogle.

Kako je rekao za Espreso, napadač je u pritvoru, a ostalo je na policiji i tužiilaštvu.

– Ne znam šta se dešava dalje, znam samo da je napadač u pritvoru, i to je to. Sada je red na tužilaštvo, istakao je Boris za Espreso.

On se takođe zahvalio novobeogradskoj policiji na brzom hvatanju počinioca, kao i komšijama koje su im pomogle

„Muškarac me je jurio sinoć da me izbode nožem. Zahvaljujem se novobeogradskoj policiji na brzom hvatanju počinioca, kao i komšijama koje su im pomogle“, dodao je Milićević i objavio fotografije službene beleške u kojoj se navodi da je napadnut dok je šetao psa.

Kako se navodi, nepoznati muškarac ga je prvo gađao nekim predmetom, a zatim je izvukao nož i glasno rekao: „Sada ću da te zakoljem p*deru!“ i pojurio za njim.

Milićević je, kako stoji u službenoj belešci, uspeo da pobegne do svog stana i obavesti policiju koja je kasnije uhapsila napadača.

Milićević je inače dugogodišnji borac za prava LGBT osoba i član Predsedništva Socijalističke partije Srbije.

SPS osudila napad

Socijalistička partija Srbije (SPS) saopštila je da „najoštrije osuđuje“ napad na člana Predsedništva SPS i pomoćnika ministra za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Borisa Milićevića, i zatražila je od nadležnih pravosudnih organa da se počinilac napada, koji je uhapšen, procesuira.

„Smatramo da su pretnje i fizički napad na bilo kog građanina Srbije zbog njegovih stavova, seksualnog, verskog ili političkog opredeljenja nedopustivi“, navodi SPS i dodaje da su „ponosni na činjenicu da su državni organi brzim reagovanjem pokazali da će ovakvo nedopustivo ponašanje biti odmah sankcionisano“, jer je napadač odmah uhapšen.

SPS dodaje da „država mora pružiti garancije, sigurnost i zaštitu svima za svoje mišljenje i da niko ne može biti napadnut samo ako misli drugačije“.

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković takođe je osudila napad i pretnje Borisu Milićeviću.

– Ovo sa čime se bore pripadnici LGBT populacije nije samo njihov problem već problem celog društva. Ovde se najbolje vidi da u našem društvu još uvek vladaju netolerancija, homofobičnost, kao i predrasude. Mi smo godinama pokušavali da savladamo prepreke da se LGBT sugrađani osećaju bezbedno, zato je je svaki vid nasilja, pretnji i govora mržnje nad njima rušenje demokratskih principa i ravnopravnosti, što ne smemo dozvoliti, objasnila je Brankica za Espreso.

Ministarstvo osudilo napad

Ministarstvo Srbije za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog najoštrije je osudilo napad na Milićevića.

Ministarstvo je u saopštenju pozdravilo brzu reakciju policije u procesuiranju napadača.

„Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog nastaviti da se bori protiv svake vrste nasilja i za vladavinu prava kojom se nasilnici kažnjavaju, a žrtve štite“, navedeno je u saopštenju.

Espreso

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime