NATO NAS JE BOMBARDOVAO, A LUKIĆ JE OSTAVIO SVE I OTIŠAO U SRBIJU DA RATUJE Predsedniku tražio DŽIP za borbu!

0

Bivši srpski napadač Nenad Jestrović otkrio je kako je Vladan Lukić 1999. godine napustio francuski Mec i otišao u Srbiju da se sa svojim narodom bori protiv agresora.

Proslavljeni fudbaleri Crvene zvezde Vladan Lukić i Nenad Jestrović bili su saigrači u francuskom Mecu u proleće 1999. godine kada je počela NATO agresija na Srbiju.

Lukić nije govorio francuski jezik, pa je jednog jutra pozvao Jestrovića da sa njim ode kod predsednika kluba. Vladan nije rekao prijatelju o čemu želi da razgovara sa prvim čovekom Meca…

„I ja sam bio iznenađen, nije mi ništa rekao šta će da kaže, samo mi je rekao hoće da ide kod predsednika, da pričamo. Znam da je stalno pratio šta se dešava na Kosovu“, rekao je u razgovoru za „Mondo“ Jestrović.

Kada su stigli u kancelariju usledio je šok. Lukić je rekao da želi da se vrati u Jugolsaviju i da se pridruži vojsci kako bi pomogao u odbrani zemlje od agresora.

Rekao je da ne može više, da hoće da se vrati i da pomogne svom narodu, bio je ogorčen zbog NATO bombardovanja. Njegova ćerka je imala par godina, to je trajalo dva dana i on je otišao na ratište“, kaže Jestrović i dodaje:

„Predsednik je mislio da se on šali, čak je tražio da mu da i terensko vozilo, džip, da se bori protiv NATO zločinaca. Predsednik mu je to dao, izašao mu je u susret. Luka je veliki patriota, davao je 200 odsto sebe, voleo je da zna šta se dešava ovde, bio je neverovatan po tom pitanju, a bio je sjajan fudbaler“.

Lukić se vratio u Srbiju, dok je Jestrović ostao u klubu.

„Sa francuskih televizija su svakog dana dolazili na treninge, snimali me, pitali da li ću da se vratim… Nisam mogao da pomognem nikako. Niti je Vladan Lukić mogao da pomogne. Mogao je da da energiju, da pruži podršku svom narodu, ali vojno smo bili inferiorni u odnosu na NATO, treba sagledati stvari drugačije“, ističe bivši golgeter.

Kurir sport/Mondo

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime