„NEĆETE DOBITI NI GAS NI NAFTU NI UGALJ, NIŠTA!“

0

Predsednik Rusije Vladimir Putin zapretio je danas da će obustaviti snabdevanje energentima ako se nametnu ograničenja cena na ruski izvoz nafte i gasa, upozoravajući Zapad da će biti zamrznut kao vučji rep u poznatoj ruskoj bajci.

Govoreći na Istočnom ekonomskom forumu u Vladivostoku, Putin je rekao da su evropski pozivi na ograničenje cene ruskog gasa „glupi“ i da će dovesti do viših globalnih cena i ekonomskih problema u Evropi, preneo je Rojters.

Ministri finansija G7 najavili su prošle nedelje da treba da se uvede ograničenje cena na rusku naftu, pod obrazloženjem da će to ograničiti sredstva Rusije u borbi protiv Ukrajine.

Međutim, u tom slučaju, Rusija bi napustila svoje ugovore o snabdevanju, poručio je Putin.

„Da li će biti bilo kakvih političkih odluka koje su u suprotnosti sa obavezama iz ugovora? Biće, tako što ih nećemo ispuniti. Nećemo uopšte ništa snabdevati ako je to u suprotnosti sa našim interesima“, rekao je Putin.

Rusija će obustaviti isporuku svih naftnih derivata.

„Nećemo isporučivati gas, naftu, ugalj, lož ulje. Nećemo isporučivati ništa. Ostalo bi nam samo jedno: kao u čuvenoj ruskoj bajci, osudili bismo vučji rep na zamrzavanje“, rekao je Putin.

Blic

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime