NEMCI OBJAVILI CRNI SCENARIO ZA UKRAJINU! Tri su etape i sve su dramatične i brutalne

0

Izveštaj je digao Zapad na noge, a kad su pozvali rusku stranu usledio je hladan tuš!

Nemački list Bild objavio je, kako se navodi, „eksplozivne detalje“ navodnih planova Moskve za moguću invaziju na Ukrajinu, ali i scenario za „dan posle“, nakon što bi Rusi eventualno postigli vojne ciljeve na teritoriji Ukrajine

Bild se poziva na podatke „stranih obaveštajnih službi“ i navodi da se o planovima intenzivno raspravlja u ruskim vojnim krugovima, kao i da glavni scenario im tri faze.
Prva faza bila bi predaja ukrajinskih gradova suočenih sa opsadom nakon pada oblasti oko urbanih područja. Tada bi se u gradovima aktivirali ‘spavači’, operativci i političari odani ruskom predsedniku Vladimiru Putinu koji bi imali zadatak da uspostave nove lokalne vlasti koje bi zatim dogovorile predaju ruskom okupatoru, ocenjuje Bild, prenosi Jutarnji.hr.

U sledećoj etapi ruski operativci bi „preuzeli kontrolu nad strateški važnim objektima, eliminisali sve pretnje i angažovali sve koji su spremni da sarađuju kako bi učestvovali u organizaciji nove uprave u osvojenim gradovima“. Ova taktika bi se primenla u svim većim ukrajinskim gradovima, a kako piše Bild, cilj je „mirno“ preuzimanje ključnih urbanih sredina.

Usledila bi faza – sazivanje „Narodne Rade“, nove skupštine odane Moskvi koja bi zamenila „Vrhovnu Radu“, trenutni parlament čiji bi aktuelni saziv bio opozvan. Plan je da u „Narodnu Radu“ uđu zastupnici koji su prethodno prošli „proveru“ ruskih obaveštajaca.

„Narodna Rada“ bi izabrala novu vladu, koja bi takođe bila pod kontrolom Moskve, a novi parlament i izvršna vlast trebalo bi da posluže kao privid kakve-takve demokratije i pravne države, ocenjuje Bild. Sve to pratila bi snažna medijska propaganda na nizu proruskih kanala u Ukrajini, ali i na Zapadu.

Logori

Treća faza podrazumeva uvođenje vanrednog stanja i uspostavljanje logora budući da bi suštinski zadatak novouspostavljene marionetske vlasti bio suzbijanje otpora miliona Ukrajinaca, navodi se u izveštaju nemačkog lista o navodnim ruskim planovima.

„Zadatak ovih tela bio bi uvođenje vanrednog stanja i, ono što je posebno opasno, sprovođenje ruskog plana uspostavljanja logora u koje bi se slalo one Ukrajince koji bi se pokazali nekooperativnima“, stoji u izveštaju koji citira Bild. Dodaje se da se već izrađuju popisi proukrajinskih aktivista koji bi mogli da budu odvedeni u takve logore.

Oni koji ne bi završili u logorima bili bi suočeni s terorom koji operativaca FSB-a kao i pripadnika novouspostavljene proruske službe sve dok otpor ne bi bio ugušen. Model prema kojem bi se to navodno orkestriralo je udar na demonstrante protiv izborne krađe kakav je sproveo režim Aleksandra Lukašenka u Belorusiji 2020. godine.

„Za Rusiju uspeh operacije zavisi o nivou kontrole nad osvojenim teritorijima, kao i o predaji ukrajinskog naroda koja bi podrazumevala i priznavanje legitimiteta novouspostavljene vlasti“, zaključuje se u izveštaju.

Novi SSSR

Cilj je, kako se navodi, nova „unija država“.

„Ruska savezna obaveštajna služba FSB razrađuje plan invazije s ruskom vladom i trenutno sprovodi obuku proruskih grupa radi njihova angažmana u Ukrajini“, takođe stoji u izveštaju koji citiraju Nemci, a dodaje se i da je Putin dao naredbu da se pronađe ukrajinske političare spremne na saradnju s Moskvom kao i da se eliminišu protivnici Kremlja.

„Novouspostavljena „policijska država“ u Ukrajini bila bi zadužena za stvaranje uslova za nacionalni referendum o pridruživanju Rusiji“, stoji u izveštaju iz kojeg se zaključuje da je Putinov cilj formiranje „unije država“ – Rusije, Belorusije i Ukrajine, sa „marionetskim režimima“ u Minsku i Kijevu, kao u bivšem Sovetskom Savezu.

Bild navodi da je ovo „hipotetički scenario“ koji bi se sprovoeo u slučaju da Kremlj zaista odluči da napadne Ukrajinu. Obaveštajni izvor koji je listu dostavio navodne ruske planove tvrdi da je invazija na Ukrajinu trenutno najverovatniji scenario i bi do napada moglo da dođe u februaru, najkasnije artu, „osim ako se Putin ne predomisli“.

Vojni analitičar Robert Li s londonkog King’s Collegea za Bild tvrdi da je to realno.

„Rusi bi za nekih nedelju dana mogli da imaju spremnu većinu snaga, nakon čega bi u vrlo kratkom periodu mogli, ako tako odluče, da dovedu do eskalacije situacije“, smatra Li.

Istovremeno, rusko ministarstvo spoljnih poslova u Berlinu za Bild čitavu tezu o invaziji i puču, opisanu u obaveštajnom izvještaju, nazvalo „čudnom mešavinom spekulacija i glasina“ koje oni „obično ne komentarišu“.

Informer, ALO

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime