NESTOROVIĆ OPET BRILJIRA Smrtnost od korone na nivou sezonskog gripa, a šanse da dete umre od njega iste su onoj da ga udari munja

0
Foto: Printscreen

Doktor Branimir Nestorović izjavio je da je da je smrtnost od korona virusa trenutno na nivou sezonskog gripa, a šanse da dete umre od njega ravne su, prema istraživanjima, onoj da ga udari munja.

Naime, on je u intervjuu za Telegraf rekao da smatra da virus neće i iščeznuti u sledećih pet godina.

– Ova epidemija će prestati kada steknemo 60 odsto kolektivnog imuniteta, a mi smo, mislim, vrlo blizu toga.

Nestorović smatra i da ne treba svi da se testiraju.

– Na sajtu Svetske zdravstvene organizacije (SZO) kriterijumi za testiranje isti sada kao i na početku epidemije, temperatura od 38 stepeni i veća, i teško disanje. Cela ideja o testiranju je previše čudna. To nigde ne piše. Ni u jednoj knjzi, ni u jednoj preporuci. Na početku, kada je epidemija, vi možete da jurite te kontakte i da ih testirate da sprečite širenje virusa. Kada počne veliki broj obolelih, to je besmisleno. Zna se da se tada testiraju bolesni i oni koji su sa njima bili u kontaktu”, kaže Nestorović i dodaje da mogu da se izoluju rizične grupe, a to su pre svega stariji u domovima za stare.

Nestorović je rekao i da smo ušli u osmi mesec epidemije.

– Kada pogledate zemlje koje su bile zaključane, zemlje koje nisu bile zaključane, zemlje koje su mnogo testirale, koje nisu testirale, nema neke velike razlike – rekao je.

(Kurir.rs/Tanjug, Telegraf)

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime