NEVEROVATNO! Turski dron zbrisao ruski PVO (VIDEO)

0

Ruski mediji objavili su snimak na kom se vidi kako turski dron Bajraktar TB2 uspešno neutrališe dve rakete PVO sistema Osa.

SRBIJA RAZOČARANA! Do juče su nam bili prijatelji, a sada nam zabijaju nož u leđa

Nakon lansiranja, prva raketa presreće turski dron svojim termičkim senzorom i nadgleda njegovo nadolazeće kretanje. I baš kada se očekuje da raketa pogodi dron, ona menja kurs, ostavljajući Bajraktar TB2 netaknutim. Slično se desilo i s drugom raketom.

Ruski vojni stručnjaci su objasnili zašto dve rakete nisu “preživele” turski dron, uprkos uspešnom presretanju.

FATA ORLOVIĆ DAN POSLE RUŠENJA CRKVE LIKUJE! Izjavila je nešto što je sve IZNERVIRALO

Prema njihovim rečima, razlog je jednostavan, Bajraktar TB2 ima savršen sistem za vođenje elektronskog ratovanja. Kada su se rakete približile bespilotnoj letelici na optimalnu udaljenost, njegovi sistemi za zaštitu su se aktivirali i uspeli “spaliti” ploču za elektronsko navođenje. To automatski znači da toplotni senzor više ne radi i raketa ne vidi cilj.

Turski dron Bajraktar

Bajraktar TB2 je turska bespilotna letelica srednje nadmorske visine, dugog dometa, sposobna za daljinsko upravljanje ili autonomne letačke operacije.

Proizvodi ga turska firma Bajkar, prvenstveno za tursko ratno vazduhoplovstvo. Dron nadzire i kontroliše ekipa u kopnenoj kontrolnoj stanici, uključujući upotrebu oružja, putem satelita Turksat.

Za razvoj turske letelice uglavnom je zaslužan Selcuk Bajraktar (Bayraktar), bivši student američkog Univerziteta Masačusets institut za tehnologiju.

ALO

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime