Nova S crta metu na čelu Vučiću i Vesiću!

0

Navodno istraživačko novinarstvo kojim se tobože bavi Nova S je zapravo korumpirano novinarstvo pod dirigentskom palicom urednika Vese Simonovića koje targetira i potom se obračunava sa svima koji stoje na putu njegovim gazdama tajkunima Šolaku i Đilasu.

“Novinar” Vesa Simonović ili tajkunski potrčko?

Svojevremeno je UNS objavio članak u kome se navodi kako je urednik i “novinar” Veselin Simonović, na sumnjiv način došao do stana u naselju Belvil.

U tekstu koji je objavio UNS na svom portalu, dalje se navodi da ova povezanost „nezavisnog“ novinarstva s najmoćnijim ljudima u zemlji, među kojima su i osumnjičeni za nekoliko sumnjivih privatizacija, samo svedoči da im je cilj bio otimanje para od građana i oglašivača.

Pored pomenutih stanova u Belvilu Vesa Simović je formalno jedan od osnivača Dorćol Platz-a, a neformalno vlasnik.

Portal nova.rs je portal TV „Nova S“, kablovske TV, u vlasništvu Junajted grupe, koju kontrolišu Šolak i Đilas, poznat po širenju lažnih vesti i krajnjoj neprofesionalnosti.

Mete na čelo Vučiću i Vesiću!

 

Nakon Vučićeve najave da će se država obračunati sa mafijom, Nova S počinje sa napadima na Vučića pokušavajući da ga poveže sa mafijom.

Na isti način kao i Vučiću Nova S crta metu na čelo i drugim državnim funkcionerima pa i Goranu Vesiću, dovodeći ga u vezu sa mafijom.

Koliko je pouzdano i relevantno informisanje koje pruža Simonovićeva Nova S najbolje svedoče kritičke objave tviteraša različitih političkih ubeđenja, od levo-liberalnih, preko demokratskih do onih na desnici.

Tekstovi koji je objavila Nova S u kome državne funkcionere porede sa mafijom imaju sve elemente spinovanja i ne sadrže ni jedan relevantan podatak.

 

Umesto istraživačkim novinarstvom Nova S se bavi izmišljanjem vesti i konstrukcijama kojima je glavni cilj diskreditacija državnih funkcionera i urušavanje kredibiliteta svih nacionalnih institucija, počevši od crkve, preko vojske do same države. Posao koji obavlja Vesa Simonović za svoje tajkunske gazde je spojio “lepo i korisno”. Vesa kao milogorac ima priliku da pljuje sve što je srpsko usred Srbije a za to još biva plaćen od svojih gazda.

Napad je najbolja odbrana – ali da li je?

Ne bi bilo prvi put u istoriji da se novinari stavljaju u službu mafije. Tako je čuveni Al Kaponeov novinar Alfred Džejk Lingl kolumnista Chicago Tribune-a u ondašnjim medijima bio predstavljen kao mučenik nakon ubistva, sve dok nije otkriveno da je zapravo odrađivao spinovanje i reketiranje za svoga gazdu Kaponea.

Lingl je kao novinar zvanično zarađivao 300$ mesečno dok je ukupni saldo njegovih prihoda iznosio 60 000$ godišnje, što nikako nije moglo da se opravda novinarskom platom.

Poput Vese Simonovića i njegov prethodnik Lingl je takođe pokušao da se bavi kafanskim poslovima, no u tome nije bio uspešan. Uspeh je pokazao u novinarskom spinovanju i reketiranju za svog gazdu Al Kaponea.

 

Novi centar

 

 

 

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime