NOVI UDARAC ZA RUSIJU! Jedan potez premijera je razbesneo Kremlj, Zaharova brutalno zapretila – „Neće proći nekažnjeno“

0

Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Rusije, Marija Zaharova, komentarisala je sankcije koje je Japan uveo Rusiji!

Nakon što je Japan uveo sankcije Rusiji, oglasila se portparolka Ministarstva stranih poslova Rusije Marija Zaharova. Ona je proglasila te sankcije „nelegalnim“ i zapretila je da to neće proći bez odgovora, prenosi ruska novinska agencija „TASS“.

„Nove nelegalne sankcije Tokija protiv Rusije, koji bespogovorno sledi antiruski kurs Zapada, neće ostati bez odgovora.Zagonetna je ova ’zabrinutost’ o neprihvatljivosti proizvodnje i širenja oružja za masovno uništenje protiv zemlje koja je bila potpisnica Konvencije o hemijskom oružju od 1997. godine nakon čega su potpuno eliminisane sve njene zalihe“, izjavila je Zaharova.

Ona je istakla da tako nešto potiče od zemlje koja je “pre više od 70 godina raspolagala ogromnom količinom hemijskog oruzja na teritoriji okupirane Kine”. Zaharova je naglasila da “ovaj neprijateljski potez administracije japanskog premijera Fumija Kišide, kao i sve prethodne, neće proći bez odgovarajućeg odgovora“.

(MONDO)

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime