OBDUKCIONI NALAZ BEBE IPAK NIJE GOTOV! Obrt u slučaju akušerskog nasilja u Sremskoj Mitrovici: Danica Grujičić otkrila nove detalje

1
Foto: TV Prva printskrin

Ministarka zdravlja Danica Grujičić izjavila je danas da još uvek nije potpuno završen obdukcioni nalaz bebe koja je preminula nakon rođenja u bolnici u Sremskoj Mitrovici

Kako je Ministarka objasnila, obdukcioni nalaz nije gotov, već je reč o informaciji iz otpusne liste sa Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine u Novom Sadu.

„Kolege su vrlo korektno prvi deo liste napisali, šta se desilo sa detetom, kako je dete primljeno, šta su oni uradili, koje su sve mere preduzeli i to je zaista korektno. I njihova otpustna lista je trebala da se završi time da je zahtevana sudska, odnosno bilo kakva obdukcija. Međutim, oni su dali sebi za pravo da tumače razlog smrti“, rekla je Grujičić za TV Hepi.

Istakla je da zaključak o uzroku smrti donose ili sudski medicinari, ili sudsko medicinski odbori i da treba sačekati da rezultate tih nalaza i ne donositi preuranjene zaključke.

Dodala je da pri svakoj intervenciji postoji mogućnost komplikacija, ali da takođe postoji dozvoljeni procenat komplikacija i da ponašanje lekara i sestara dobrim delom zavisi od domaćeg vaspitanja i rukovodećeg kadra koji treba da reaguje na zamerke pacijenata.

Izvor: ALO

1 komentar

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime