ODLUKA O FORMIRANJU VLADE JOŠ NIJE DONETA: Dačić je ovo izjavio, a onda je izneo svoju OCENU!

0

Dačić je ponovio da je koalicija SPS-JS ponosna na rezultate u prethodnih osam godina i da su spremni na dalju saradnju sa Aleksandrom Vučićem i Srpskom naprednom strankom

Ministar spoljnih poslova i lider SPS Ivica Dačić izjavio je danas da odluka o formiranju Vlade Srbije još nije doneta i ocenjuje da će ove sedmice glavna tema biti dolazak američke razvojne agencije DFC u Beograd.

Dačić je ponovio da je koalicija SPS-JS ponosna na rezultate u prethodnih osam godina i da su spremni na dalju saradnju sa Aleksandrom Vučićem i Srpskom naprednom strankom.

„Na pobednicima izbora je da vode proces formiranja vlade i na njima je da donesu odluku. Ta odluka još nije doneta i ništa se novo nije desilo u međuvremenu da bih po tome upravljao svoje raspoloženje“, rekao je Dačoć odgovarajući na pitanje novinara da li je danas raspoložen zato što ostaje u vladi.

Dodao je da nema informaciju kada će Vlada Srbije biti formirana, navodeći da se u međuvremenu od najave dogovora dogodio niz spoljno-političkih događaja, uključujući Vašingtonski sporazum i razgovore u Briselu.

– Sada imamo dolazak DFC-ja. Ja sam siguran da će ove nedelje to biti centralna tema. U svakom slučaju imajući u vidu rokove proces formiranja vlade nije uopšte upitan. SNS ima većinu i na njima je donesu odluku bar što se tiče SPS-jS, rekao je Dačić novinarima u Klubu poslanika.

Espreso, Agencije

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime