Oglasila se Hrvatska i upozorila svoje ljude! Bežite iz Ukrajine

0

Hrvatske vlasti preporučile su svojim državljanima da napuste Ukrajinu, i tako se priključule brojnim državama, među kojima su i Severna Makedonija i Crna Gora, koje su to učinile strahujući od mogućeg ruskog napada na tu zemlju.

Hrvatima se preporučuje i izbegavanje putovanja u Ukrajinu, naročito uz granicu s Rusijom i Belorusijom, kao i blizu linije razdvajanja na područjima Krima i Donbasa, saopštilo je Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova, prenosi Hina .

Onima koji ne mogu da napuste Ukrajinu savetujemo oprez i da se jave hrvatskoj ambasadi u Kijevu, navedeno je iz hrvatskog ministarstva.

Ministarstvo spoljnih poslova Severne Makedonije, zemlje članice NATO, pozvalo je juče svoje državljane da ne putuju u Ukrajinu, a ako se tamo već nalaze, da što pre napuste tu zemlju.

I Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore je juče, „zbog nepredvidive bezbednosne situacije“, upozorilo crnogorske državljane u Ukrajini da razmisle o privremenom napuštanju Ukrajine.

SAD, Britanija, Holandija, Danska, Letonija, Estonija, Australija i Novi Zeland ranije su pozvale svoje građane da napuste Ukrajinu, a to su u danas učinile i Švedska, Španija, Italija i Francuska, Saudijska Arabija i Jordan, navodi Hina.

ALO

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime