ONLAJN TEST SAMOPROCENE SIMPTOMA NA KORONU Krenuo sa radom portal Ministarstva zdravlja za one koji sumnjaju da su zaraženi

0
Danas je krenuo sa radom test samoprocene na COVID-19.

Premijerka Srbije Ana Bnabić obavestila je građane da će od danas svi oni koji budu posumnjali da su zaraženi korona virusom moći da urade online test samoprocene simptoma, čiji će rezultati biti prosleđeni lekarima.

– Danas je krenuo sa radom test samoprocene na COVID-19. Nalazi se automatski šalju na radne liste lekarima u COVID-19 ambulantama formiranim pri domovima zdravlja, rade 24h – napisala je premijerka na svom Tviter nalogu.

Svi oni koji budu na osnovu simptoma koje imaju posumnjali na prisustvo korona virusa, moći će na portalu Ministarstva zdravlja da urade test samoprocene , čiji će rezultati automatski biti prosleđeni na radne liste ambulanata COVID-19, koje su formirane u Domovima zdravlja širom Srbije.

Na sajtu eZdravlje objašenjena je procedura pristupanja:

U algoritmu postupanja sa licem kod koga je postavljena sumnja na infekciju virusom, definišu se obaveze lekara doma zdravlja u sistemu nadzora nad COVID-19, gde svaki Dom zdravlja treba da omogući direktnu komunikaciju osobe sa sumnjom na COVID-19 sa lekarom.

eZdravlje

Foto: Printscreen/eZdravlje

Portal eZdravlje, između ostalog, omogućava da popunite samoprocenu, na infekciju virusom COVID-19 na osnovu koje ćete dobiti smernice o daljem postupanju, i direktnu elektronsku komunikaciju sa respiratornim ambulantama iz sistema nadzora, gde ćete moći postavljati pitanja koja vas interesuju u vezi sa ovim virusom.

Da bi ste pristupili funkcijama portala potrebna je prijava i registracija koju je moguće izvršiti na jedan od sledećih načina:

  • Prijava preko podataka sa kartice zdravstvenog osiguranja omogućava pristup ograničenim funkcijama portala eZdravlje, koje se tiču samo COVID-19 samoprocene i komunikacije sa Respiratornim ambulantama.
  • Registracija naloga i prijava preko portala eZdravlje – odabirom opcije „Otvori nalog“ kreirajte profil i prijavite se sa svojim podacima, omogućava Vam pristup svim funkcijama portala
  • Prijava preko eID.gov.rs, jedinstvenog državnog sistema za autentikaciju građana u svim sistemima eUprave, gde drugi i treći stepen autentikacije Vam omogućavaju pristup svim funkcijama portala.

Blic

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime