„OPASNO SMO BLIZU DA SE UMEŠAMO“ Dramatična najava Vašingtona

0

SAD i NATO su opasno blizu toga da se uključe u rusko-ukrajinski sukob, izjavio je Džon Kirbi, koordinator za strateške komunikacije u Savetu nacionalne bezbednosti SAD.

PROČITAJTE I:  25. OKTOBRA DESIĆE SE ŠTO NIJE JOŠ OD 1999! U Srbiji su ulice bile prazne, roletne spuštene, a ovo upozorenje čitano je u Dnevniku (FOTO) (VIDEO)

SKANDAL U HRVATSKOJ: Zagreb brani Srbiji gas iz Rusije, a sklapa poslove s ruskim trgovcima vojnom opremom?! LICEMERNO!

POGLEDAJTE SNIMAK SUKOBA RUSKOG DRONA KAMIKAZE PROTIV UKRAJINSKOG MIG-29! Rakete zapalile nebo iznad Vinice! (VIDEO)

– Trenutno su rizici veoma visoki… To je nesumnjivo – rekao je u intervjuu za CNN.

Ranije je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev izjavio da je snabdevanje Kijeva, višecevnim bacačima raketa većeg dometa sa Zapada najbrži način za eskalaciju sukoba u Ukrajini. On je savetovao američke vlasti i NATO da razmisle pre slanja oružja Kijevu. Prema njegovim rečima, nakon tog koraka Zapada, sukob može preći u fazu svetskog rata, što će imati nepovratne posledice.

Ruski ambasador u Vašingtonu Anatolij Antonov prethodno je istakao da nastavljajući sa isporukama oružja Kijevu, Sjedinjene Američke Države i njihovi saveznici dramatično su se približili crvenoj liniji.

SAD su u sredu objavile novi paket vojne pomoći Kijevu u vrednosti od 1,1 milijardu dolara. Ona, između ostalog, uključuje 18 višecevnih bacača raketa “Himars“. Na taj način je, računajući i trenutnu tranšu, ukupan obim američke vojne pomoći Ukrajini za vreme predsedavanja Džozifa Bajdena dostigao skoro 17 milijardi dolara.

Izvor: PRAVDA

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime