OSTAVITE TO VUČIĆU I MENI, DA MI TO REŠIMO: Dačić progovorio o novoj vladi

0
Ivica Dačić, Foto: Printscreen youtube

“Mi smo uvek razgovarali o ciljevima, o politici i uvek smo iznalazili rešenja. Ostavite vi to Vučiću i meni da rešimo”, rekao je Dačić

Odluku o tome da li će SPS biti i u narednoj vladi doneće Aleksandar Vučić i njegova stranka, kaže predsednik SPS Ivica Dačić i ponavlja da je SPS spreman na nastavak saradnje sa SNS u novoj vladi.

Upitan o navodima da će SPS u novoj vladi imati manje ministarstava, Dačić je rekao da su posle izbora razne vrste priča i nagađanja oko toga šta će biti, neće biti, ko će biti, koliki broj… ali da sa Vučićem nikada nije razgovarao o brojkama.

“Mi smo uvek razgovarali o ciljevima, o politici i uvek smo iznalazili rešenja. Ostavite vi to Vučiću i meni da rešimo”, rekao je Dačić za TV Prva.

Na pitanje kada se poslednji put čuo sa Vučićem, Dačić je rekao nema dana u poslednjih osam godina a da nisu imali kontakt, da su se svakodnevno, ili viđali ili čuli telefonom, i naveo da se sa Vučićem čuo juče.

“Juče, jutros nismo stigli”, dodao je Dačić.

Naveo je da su Vučić i SNS pobednici izbora održanih 21. juna i napomenuo da su SPS i on lično ponosni na ono što su zajednički sa SNS uradili u proteklih osam godina i da je sve to bilo u interesu Srbije.

“Spremni smo da u interesu političkog i državnog jedinstva Srbije nastavimo saradnju. Naravno, odluka o tome pripada i treba da je donese Vučić i njegova stranka. Ta odluka, kao što je sam Vučić najavio, biće u narednih 15-ak dana. Sa naše strane nema ništa novo. Ja i svi drugi naši ljudi nastavljamo svoj posao u interesu Srbije”, kaže Dačić, koji je prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova.

Naveo je da i dalje radi svoj posao kao da je situacija potpuno normalna, što i jeste tako i da je to njegova obaveza.

“Ovako bi govorio i da sam u vlasti i da sam u opoziciji”, rekao je Dačić, koji je za TV Prva govorio i o tome kada će Vlada raspravljati o uvođenju karantina i negativnog PCR testa za ulazak stranaca u Srbiju i o dijalogu sa Prištinom.

Espreso, Agencije

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime