OTKRIVENA NAJVEĆA TAJNA DECENIJE: Evo šta su SAD otkrili u Ukrajini i zato vode rat

0
Foto: Screenshot Youtube

SAD nastavljaju da podržavaju kijevski režim zbog velikih rezervi titanijuma u ​​Ukrajini, piše časopis Newsweek.
U Sjedinjenim Državama i savezničkim zemljama su u toku napori da se identifikuju, istraže i iskoriste ogromni resursi Ukrajine u obliku metala koji je ključan za razvoj najnaprednije vojne tehnologije koja će činiti osnovu budućeg odvraćanja Rusije i Kine.

U članku se navodi da Ministarstvo unutrašnjih poslova SAD smatra titanijum jednim od 35 minerala vitalnih za ekonomsku i nacionalnu bezbednost zemlje. Istovremeno, SAD uvoze više od 90 odsto rude titanijuma.

„Pošto na Zapadu postoji sve veća debata o tome zašto je u našem najboljem interesu da nastavimo da podržavamo Ukrajinu, mislim da je ovo jedan od argumenata koji ćete početi da najčešće čujete“, rekao je izvor za publikaciju.

U julu prošle godine, list WSJ je objavio da je EU blokirala predlog za uvođenje sankcija ruskoj korporaciji VCMPO-Avisma PJSC zbog prigovora Francuske i nekih drugih zemalja.

Oni strahuju da će Rusija prestati da izvozi titanijum u Evropsku uniju. Napominje se da je kompanija trebalo da potpadne u sedmi paket sankcija Moskvi.

Izvor: Webtribune, objektivno.net

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime