Pacoli ruši Dačića zbog povlačenja priznanja Kosova

0

Poznato je već nekoliko godina da je bivši kosovski “ministar spoljnih poslova” Bedžet Pacoli imao veliki problem sa diplomatskom kampanjom povlačenja priznanja tzv. Kosova. On je i javno pretio Dačiću smrću na ministarskom sastanku u Bukureštu prošle godine u februaru. Prema navodima medija Pacoli je bez pardona i na srpskom rekao: “Ako bude neki atentat, da znaš da smo to mi, Albanci”.

To je bila prva pretnja koja je došla od albanskih političara prema ljudima koji su organizovali kampanju povlačenja proznanja tzv. Kosova. To što je takvu pretnju izrekao Pacoli pred svedocima govori kako on ali i albanska elita pokazuju znake nervoze jer je do pre par godina “nezavisnost Kosova” delovala kao rešena stvar. Mislili su da je sve gotovo ali kako vreme prolazi postepeno slabe njihove pozicije.

Kasnije je upravo zbog tog diplomatskog neuspeha Pacoli i izgubio svoju poziciju u vladi. Za to naravno krivi vlast u Beogradu a pre svega Ivicu Dačića. Srpska diplomatska kampanja ga je koštala karijere. Zbog toga je on kao veoma bogat i uticajan Albanac odlučio da se osveti vlastima u Beogradu a naročito šefu srpske diplomatije Dačiću. Odluku da se Dačić napadne donate je posle propalih pokušaja da se Kosovo na neki način ugura u Unesko i Interpol. Albanski tajkun Pacoli je dao besu pred svojim ljudima zaklinjući se da neće štedeti veze na Zapadu, Beogradu i u Crnoj gori da politički i medijski uništi Dačića. On je preko određenih biznismena u Crnoj Gori uložio značajan novac u lobiranje i medijsku kampanju protiv Dačića.

Novac su dobili neki političari sa vlasti ali i iz opozicije kao i tabloidi sa ciljem da ocrne Dačića i oslabe njegovu poziciju u vladi Srbije. Cilj je ne samo da se eliminiše Dačić sa pozicije šefa diplomatije već i da se drugima pošalje poruka kako prolaze oni koji se bore za povlačenje priznanja Kosova ili protiv članstva Kosova u UN, Interpolu ili Unesko-u. Za to lobiranje i medijsku kampanju protiv Dačića on ne samo da ima lični motiv osvete prema Dačiću već i podršku albanske zajednice koja želi što pre da dobije odavno obećanu nezavisnost. Očigledno je i da za ovakvu akciju ima podršku ili barem zeleno svetlo nekih zapadnih službi koje dominiraju kosovskom političkom i kriminalnom scenom.

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime