Parkiranje tokom vanrednog stanja: Evo da li će se naplaćivati

0

Od danas je mnogo teže stići od tačke A do tačke B u glavnom gradu, bar kada je reč o gradskom prevozu. Mesta za praking ima više svakako, a da li će se naplaćivati…?

Od uvođenja vanrednog stanja, promenilo se radno vreme mnogih firmi i javnih institucija, veliki broj zaposlenij radi od kuće. Uveden je i policijski čas, pa je svima, osim onih sa posebnih radnim dozvolama, zabranjen izlazak iz kuća.

Od danas ne saobraća ni gradski prevoz posle 20 časova (pa do pet ujutru), a vozila gradskog prevoza toom dana su znatno proređena – idu na 30 minuta. Kako je izjavio zamenik gradonačelnika Goran Vesić, u špicevima će vozila ići po redu vožnju od subote, ali će tokom preostalog vremena saobraćati na 30 minuta.

Upravo zbog toga mnogi (oni koji nemaju mogućnost rada od kuće) će se odlučiti da automobilima idu na posao, a među njima i oni retki zaposleni koji će moći da se nađu na ulici posle 20 časova.

A, da li će se parkiranje naplaćivati kao i do uvođena vanrenog stanja? Evo šta kažu o ovom preduzeću.

“Javno komunalno preduzeće Parking servis kao i sva ostala gradska javna komunalna preduzeća, tokom vanrednog stanja obavlja poslove iz svoje nadležnosti u skladu sa preporukama i merama Vlade Republike Srbije i odlukama Gradskog štaba za vanredne situacije”, rekli su za MONDO u JKP “Parking servis.”

Sudeći po odgovoru, parkiranje ce se naplaćivati kao i do sada.
Inače, poslovnice parking servisa su zatvorene za rad sa strankama, a korisnički servisi rade putem telefona i online.

Vanredno stanje zbog širenja korona virusa je uvedeno pre šet dana, a nakon toga Vlada Srbije je zbog nediscipline brojnih građana uvodila svakim danom nove mere u cilju sprečavanja širenja ovog smrtonosnog virusa.

 

Mondo

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime