Penzionerima se odlaže plaćanje računa na tri meseca bez kamate

0

Granice Republike Srbije će od večeras biti zatvorene, rekla je predsednica Vlade Ana Brnabić. Granice ostaju otvorene za državljane Srbije koji se vraćaju iz inostranstva, za diplomate i strane državljane sa boravišnom dozvolom. Uz to, kao nova mera Vlade, donesena je odluka da plaćanje računa za penzionere i domaćinstva u kojima ima penzionera bude odloženo, i to za tri meseca.

Od 1. aprila biće povećane plate u zdravstvu, rekla je premijerka Ana Brnabić, koja je dodala da je “likvidnost odlična, kao i stanje budžeta”.

– Nemamo problem sa platama i penzijama, penzionerima odlažemo plaćanje računa za februar, mart i april, bez kamate – rekla je premijerka.

Predsednica Vlade rekla je da su od večeras granice zatvorene i da će na granicama biti Vojska Srbije, koja će pomagati sanitarnoj inspekciji i graničnoj policiji.

“Srbija se zatvara večeras”, rekla je premijerka za RTS.

“Najjača moguća preporuka ljudima je da sede kućama, da budu u samoizolaciji. Predškolske, školske i visokoškolske ustanove će od sutra ujutru biti zatvorene”, rekla je Brnabić.

Predsednica Vlade je navela da od utorka kreće nastava putem RTS Planete, RTS 3 i putem digitalnih udžbenika.

“Svi koji mogu da rade od kuće, treba da rade od kuće. Oni koji ne mogu da rade od kuće, što nije slučaj u najvećem broju sektora, osim u proizvodnim sektorima, tu će morati da se preduzmu zaštitne mere, zaštitna oprema i veliki broj kompanija je to uradio”, kazala je premijerka i zamolila sve da imaju razumevanja.

“Nema mesta za paniku. Imali smo sastanak na dnevnom nivou gde smo doneli odluku o zabrani iznosa strateških proizvoda. Dakle nema nestašica u tom smilsu, može da se desi da je raf prazan. Apel ljudima da ne kupuju količine koje ne mogu da iskoriste u narednih mesec dana. Zaista je važna solidarnost, ovo nije borba Vlade Republike Srbije i predsednika, ovo je borba svih nas”.

Blic

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime