PLENKOVIĆ OPTUŽIO MILANOVIĆA DA JE PRORUSKI ČOVEK: On zloupotrebljava Hrvate u BIH

0

Predsednik Vlade RH, Andrej Plenković, obratio se medijima nakon sednice Nacionalnog veća i Predsedništva HDZ-a. Tom prilikom se, između ostaloga, osvrnuo i na eventualnu blokadu ulaska Švedske i Finske u NATO.

„Ako dobro shvaćam njegove ideje, da se spriječe Švedska i Finska da postanu članice NATO-a. Hajdemo, prvo rasvijetliti uloge svakog od nas. On već mjesecima zastupa proruske stavove, to je jasno i to je nekoliko puta kazao, dok Švedska i Finska još nisu ni kazale, niti imale razloga za strah, da žele pod taj kišobran članka 5. Takva stvar protiv proširenja NATO-a je proruski stav i on to jedini izgovara. O kritikama i ocjenama Ukrajine neću ni govoriti. To je za nas sve skupa štetno u vanjskopolitičkom smislu,“ naglasio je.

„Ne znam je li to identitetska kriza ili identitetska transformacija. On je išao Komšiću, držao je žestoke govore Komšiću u kampanji, to je lako provjerljivo. Dva puta. Inženjering je bio takav da je Komšić imao više ne samo od Čovića nego i od Džaferovića. Komšić je kao Hrvat dobio više glasova od bošnjačkog člana predsjedništva, to je nemoguće,“ poručio je Plenković.

Plenković je istakao kako on i njegova vlada smatraju da se izborni zakon u Bosni i Hercegovini mora promeniti, te da Vlada radi na tome konzistentno.

„Mi razgovaramo s Hrvatima u BiH i partnerima u međunarodnoj zajednici,“ poručio je.

Naglasio je kako se radi o licemerstvu, a kojem je jedini cilj raditi štetu Vladi i Hrvatima u BiH.

„Od Komšićevog jarana došao je do toga da bi blokirao Švedsku i Finsku, ali ne on, nego da to naprave saborski zastupnici, a ako neće onda su izdajnici. On zloupotrebljava Hrvate u BiH. Možda želi i da Hrvatska ne ispuni svoje neke strateške ciljeve,“ poručio je.

Izvor: region.alo/poskok.info

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime