POČELA ODLUČUJUĆA BITKA U UKRAJINI!

0

U pravcu Nikolajev-Krivi Rog za dan je likvidirano preko 300 ukrajinskih vojnika, sedam tenkova i 13 oklopnih vozila, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Kako je precizirano, do pet ukrajinskih bataljonskih grupa bezuspešno je pokušalo da izvede ofanzivu na Pjatihatki, Sadok, Iščenku i Bezimeno u Hersonskoj oblasti i Ternove Pode u Nikolajevskoj oblasti.

„Odlučnim akcijama ruskih trupa odbijeni su svi napadi Oružanih snaga Ukrajine i stranih plaćenika. Protivnik je odbačen na prvobitne položaje. Tokom borbenih dejstava u području Pjatihatke u Hersonskoj oblasti poražena je četa taktičke grupe ukrajinske 60. pešadijske brigade“, saopštio je ruski vojni resor.

Oružane snage Rusije odbile su sve napade ukrajinske vojske u pravcu Kupjanska. Tom prilikom je likvidirano preko 80 ukrajinskih vojnika i nemački samohodni artiljerijski sistem koji koristi municiju velike preciznosti.

U pravcu Kupjanska protivnik je preduzeo neuspešan pokušaj ofanzive u pravcu Peršotravnevog, Kislovke, Tabajevke, Berestovog.

U pravcu Krasnog Limana, prilikom prelaska reke Žerebec, likvidirano je preko 30 ukrajinskih vojnika, ofanziva je sprečena.

Ruska avijacija je izvela napade na položaje ukrajinske vojske u DNR i tom prilikom je likvidirano preko 100 ukrajinskih vojnika i 12 jedinica vojne tehnike.

Preciznim napadom ruske avijacije u Hmeljničkoj oblasti uništene su radionice za popravku raketno-artiljerijskog naoružanja u fabrici „Šepetovski“.

U Hersonskoj oblasti oboreni su 21 projektil ispaljen iz višecevnih raketnih bacača „Himars“ i „Oljha“, kao i četiri protivradarske rakete „Harm“.
Ruska vojska je u toku proteklog dana oborila jedan ukrajinski helikopter Mi-8 u DNR i četiri bespilotne letelice u DNR i Zaporoškoj oblasti.

Ruska avijacija je uništila šest komandnih mesta ukrajinske vojske, kao i dva skladišta municije u području Zaporožja.

ALO

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime