POČINJE NOVI RAT!?

0

Predsednik Kine i šef njene Centralne vojne komisije – Si Đinping – naložio je Narodnooslobodilačkoj armiji Kine da se fokusira na pripreme za učešće u „realnim ratnim dejstvima“.
Kineska centralna televizija je prenela da je Si ovakvo uputstvo dao učesnicima seminara o nacionalnoj odbrani i vojnim reformama koji se održava u Pekingu.

Seminaru prisustvuju i članovi Politbiroa Centralnog komiteta KPK.

Kineske vlasti od 2015. reformišu oružane snage.

Si želi ultramodernu vojsku koja je u stanju da „odbije svakog neprijatelja“. I naglašava da Kina od svoje vojske traži visoku borbenu sposobnost i umeće pobeđivanja.

Kina je nakon 2015-te formirala Strateške raketne snage, koje trenutno zajedno sa kopnenim, vazdušnim, pomorskim snagama i Narodnom naoružanom policijom čine Oružane snage Kine.

U govoru na otvaranju 19. kongresa Komunističke partije Kine 2017. godine, Si je rekao da modernizacija oružanih snaga zemlje mora da se završi do 2035. – kako bi u potpunosti odgovorile izazovima sadašnjeg momenta i zahtevima novog vremena.

Kineski lider ne krije da će Peking čini sve što bude potrebno na vojsku do 2050. pretvori u vodeće oružane snage svetske klase.

Izvor: Tanjug

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime