Podmetačina protiv patrijarha Irineja

0

 

Nekoliko portala u Srbiji objavilo je početkom septembra fotografije iz Patrijaršijskog dvora u Beogradu, ali ne iz prostorija u kojima patrijarsi primaju u zvanične posete, nego iz privatnih odaja, u kojima živi patrijarh Irinej, verovatno iz njegove radne sobe. Slike iz ovih prostorija po prvi put pojavile u javnosti.

Na fotografijama Patrijarh Irinej je neformalno odeven, samo u donjoj mantiji, čak gologlav. U privatnom je razgovoru sa mitropolitom crnogorsko-primorskim Amfilohijem i još jednim vladikom i očigledno je da ga tajno fotografišu mobilnim telefonom, a da on o tome ne zna ništa, dok se gosti nameštaju za slikanje, tačnije poziraju.

Da skandal bude potpun, uz fotografije ide i tekst čiji cilj nije da informiše javnost ili vernike da je gostoljubivi stari Patrijarh primio jednog od srpskih vladika na uobičajeni razgovor ili oko darova koji su doneli, nego da stvori sliku da se radi o dvojici poglavara koji, eto, bilateralno razmatraju događaje u dve crkve. U navodnom razgovoru se naravno govori i o priznanju Кosova od strane Srbije.

Naravno ne primećuje se i ne oglašava se oko političkog programa koalicije u Crnoj Gori kojoj je kumovao. Ne pada mu na pamet da kritikuje vernost NATO-paktu njegovih favorita. Priznanje Кosova je za njih završena priča, ćirilica i srpski jezik u Crnoj Gori im ne padaju na pamet.

Novi centar

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime