Političar od kojeg se to najmanje očekivalo pustio je Aljbina Kurtija iz zatvora!

0

Sve je objasnila…

Ministarka pravde Srbije Nela Kuburović kaže da nikada ne bi dala pozitivno mišljenje na predlog za pomilovanje zatvorenika koji su činili najstrašnije zločine.

Današnje “Večernje novosti” navode da je ministarka tako prokomentarisala pomilovanje 2001. Aljbina Kurtija, lidera pokreta Samoopredeljenje, koje je pobedilo na nedavnim kosovskim izborima, i grupe albanskih ratnih zločinaca, a koje je potpisao tadašnji predsednik SRJ Vojislav Koštunica.

Među oslobođenima su bila i “ozloglašena braća Mazreku, koji su priznali da su silovali srpsku decu i po naređenju Fatmira Ljimaja streljali oko 100 srpskih civila u Orahovcu”.

“Ne mogu da razumem takvu odluku, kao ni šta može da opravda pomilovanje za takav zločin. Svakako, predlog za pomilovanje ide od ministra pravde, a predsednik države pozitivno mišljenje na takav predlog od mene nikada ne bi dobio”, istakla je Kuburovićeva.

Ona je podsetila da je tadašnji zakon o amnestiji obuhvatio veliki broj onih koji su činili krivična dela tokom sukoba na Kosovu i Metohiji, ali i u Bosni i Hercergovini i u Hrvatskoj.

“To su uglavnom vojna krivična dela. Veliki broj njih je na taj način oslobođen. I kada vidite koliko je Srba osuđeno u BiH ili Hrvatskoj i uporedite s postupcima koji se protiv drugih nacionalnosti vode u Srbiji, u neravnopravnom smo položaju, jer su Zakonom o amnestiji iz 2001. mnogi izašli na slobodu ili oslobođeni svake krivične dogovornosti”, rekla je ministarka pravde.

(Espreso.rs)

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime