Porfirije: Sergej je za priznanje Кosova i neki u crkvi su imali razumevanje za bombardovanje

0

Mitropolit zagrebačko-ljubljanski na predavanju na Pravoslavnom bogoslovskom fakultetu u Beogradu govorio je studentima o tome kako je Sergej Trifunović kao i većina političara za podelu ili priznanje Kosova. Porfirije je konstatovao da na žalost i neki naši sveštenici stoje na istim pozicijama i da su podržavali bombardovanje Srbije.

(Porfirije) …A šta kaže Trifunović? Isto to (nešto što je već govorio): “Ja bih se borio da počne zakon i (……….), da se ljudi poštuju, da” – ne znam – “zaštitimo naše svetinje. Borio bih se za to; borio bih se za to.” Ona kaže: “Pa to (…..) neće, oni hoće nezavisnu državu.”
“Pa ja bih im dao nezavisnu državu, ali bih se borio, ako prethodno” – kaže, ovaj – “obezbede sigurnost našem narodu i svetinjama.”
(glas) Кao i do sad.
(Porfirije) E, sad vam ja kažem. E, sad vam ja kažem to što sigurno znam. Svi ti (misli na Sergeja Trifunovića i ekipu) koji kritikuju sadašnju vlast o podeli, pritom ja …. nisam (ne govorim vam trenutno jer nije tema) … ni za podelu ni za nepodelu, svi ‘ti’ (Trifunović i ekipa) hoće ustvari priznanje Кosova. Nažalost i neki iz Crkve.

 

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime