Premijer Australije: Đokoviću beži odavde prvim avionom inače…

0

Posle ministarke unutrašnjih poslova Australije Karen Endrjuz, oglasio se i premijer te zemlje Skot Morison i zapretio da bi Novak Đoković mogao da bude vraćen sa granice ukoliko ne podnese adekvatan medicinski dokaz zbog kojeg ne može da se vakciniše.

Najbolji teniser sveta je saopštio da putuje na Ozi open, pošto je dobio medicinsko izuzeće od kovid pravila. Izazvalo je to veliku buru u svetu tenisa i Australiji.

Najpre se oglasila tamošnja ministarka unutrašnjih poslova Karen Endrjuz i objasnila da mi Đoković mogao da se nađe u problemu zbog pravila. Nedugo zatim, znatno oštrije viđenje dao je i premijer Morison.

„Ko želi ulazak u Australiju, mora da ispunjava naše zahteve. Kada Novak Đoković stigne u Australiju, ako nije vakcinisan, mora da pokaže prihvatljiv dokaz da ne sme da bude vakcinisan iz medicinskih razloga, kako bi imao iste putne aranžmane kao potpuno vakcinisani putnici“, ističe Morison.

Srbin bi trebalo da krene put najmanjeg kontinenta.

„Čekamo da se pojavi i da vidimo kakve će nam dokaze podneti. Ako taj dokaz nije dovoljan, neće biti tretitan drugačije, i biće poslat narednim avionom nazad kući. Ne bi trebalo da bude posebnih mera za Novaka Đokovića. Ni za koga drugog“, jasan je premijer.

Prvi Grend slem sezone na programu je od 17. do 30. januara.

Sportklub.rs

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime